Gıdada karekod uygulaması zorunlu olacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Gıda İşletmelerinde Karekod Zorunlu Hale Gelecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlık olarak 2025 yılında gıda işletmelerinde karekod uygulamasının zorunlu hale getirileceğini duyurdu. Yumaklı, 2024 yılı Ekim sonu itibarıyla 1 milyon 100 bin gıda denetimine ulaşıldığını belirterek önemli bir bilgi paylaştı.

Geçmişte taklit ve tağşiş yapılan gıdalar konusunda kamuoyunun bilgilendirildiğini hatırlatan Bakan Yumaklı, artık bu bilgilerin elektronik ortamda anlık olarak tüketicilere aktarıldığını vurguladı. Ayrıca, gıda işletmelerinin denetim durumunun tüketiciler tarafından takip edilebileceğini belirtti.

Karekod uygulamasının 2025 yılından itibaren zorunlu hale geleceğini açıklayan Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişim hakkını koruyacaklarını ve insan sağlığına zarar verenlerle mücadele edeceklerini vurguladı.

Ayşe Kulin’den İlginç Yorum: Güzellik Başarıyla Eş Değer Olsaydı…

Ayşe Kulin, güzellik ve başarı kavramlarını değerlendirerek ilginç bir yorumda bulundu. Eğer güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan’ın yazacağını belirtti.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek
  • Kızıl Goncalar’ın başörtüsünü çıkarıp ateşe atması olay yarattı
  • Yasin Aktay neden o fotoğrafa girdi?
  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye ile SDG’nin çalışmaları devam ediyor
  • Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir maçını değerlendirdi
  • Baba-oğul Gökçek’lerin suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı”

Related Posts

Taze damat Bezos hisse sattı

Milyarder iş insanı taze damat Jeff Bezos Haziran ayında yaklaşık 737 milyon dolar değerinde Amazon hissesi satışı gerçekleştirdi.

Eski tip ehliyetleri değiştirmek için son tarih yaklaşıyor: Yenileme ücreti 7 bin 438 TL’ye çıkacak

Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 549 bin 583 kişi bir ay içinde ehliyetlerini yenilemezlerse, belgeleri geçersiz sayılacak.

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

İstanbul’da enflasyon hız kesmiyor: Konut zam şampiyonu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı