Darbeci Başkan’ın iddianamesi belli oldu

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un Görevden Alınmasıyla İlgili Gelişmeler

Güney Kore’de görevden alınan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un soruşturma sürecini yürüten savcılar, Pazar günü görevden alınan Başkan’ın kısa süreliğine sıkıyönetim ilan ederek isyana öncülük ettiği suçlamasını resmen yöneltti.

Ana muhalefet partisi ise, Yoon’un 3 Aralık’ta uyguladığı sıkıyönetim kararıyla ilgili yargı sürecinin başladığını kamuoyuna duyurdu.

Bu suçlamalar, Güney Kore’de bir devlet başkanı için bir ilk olma özelliği taşıyor. Yoon’un mahkum edilmesi durumunda, yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

‘KUZEY KORE’YE KARŞI’ DARBE YAPMAYA KALKTI

Sıkıyönetim kararı alan Yoon, ülkedeki siyasi faaliyetleri yasaklamayı ve medyayı kontrol altına almayı amaçlamış, ülkedeki ‘Kuzey Kore sempatizanlarını’ durdurmak için ‘eylemler yürüteceğini’ söylemişti.

Başbakanın da görevden alınıp yetkilerinin askıya alındığı bu süreçte, Yoon’a destek veren üst düzey askeri yetkililerden bazıları isyan suçlamasıyla yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Güney Kore savcılık makamı konuya ilişkin açıklamada bulunmadı, ancak iddianame yerel medyada geniş yer buldu.

Yoon’un destekçileri ise, iddianameyi Başkanları’na yapılmış bir darbe ve “hükümet içindeki Kuzey Kore destekçilerinin bir oyunu” olarak yorumladı.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir