Bolu Baro Başkanı Sinan Barut: Bilirkişi raporları bizim için çok önemli

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut: “Yangın Soruşturması Çok Önemli”

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 21 Ocak’ta meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel’deki yangın olayıyla ilgili konuştu.

Barut, bilirkişi raporunun olayda kusurlu olanları belirlemek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bolu Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barut, şimdiye kadar yapılan tutuklamaların nedeninin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına ve ölümüne sebebiyet verme” suçu olduğunu, adli kontrol tedbirine tabi tutulan kişilerin de aynı suçla suçlandığını belirtti.

Şüphelilere, oteldeki görevleri ve sorumlulukları doğrultusunda savcılık tarafından sorular yöneltilen Barut, yangının çıkış sebebi, sonrasındaki müdahaleler, önceden otelde yapılan denetimler, yangın söndürme ekipmanlarının durumu gibi konularda soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

“Maddi Gerçeğin Ortaya Çıkarılması Bizim İçin Önemli”

Barut, gözaltı sayısının artma ihtimaline dair şu şekilde konuştu:

“Bizim için önemli olan, toplumun yakından takip ettiği bir olayda, maddi gerçeğin açığa çıkarılmasıdır. Yani kim hatalıysa, Ankara’da mı, İstanbul’da mı, Bolu’da mı olması önemli değil, hatalı olan cezalandırılmalıdır. Bu nedenle kusuru belirlemek adına bilirkişi raporları büyük önem taşımaktadır. Denetim süreci, ruhsat durumu, yetkililerin kim olduğu gibi konular, bilirkişi raporlarıyla netlik kazanacaktır.”

Barut, otelin denetimiyle ilgili ihmali olan şirket ve kurumların ortaya çıkarılmasının soruşturmanın sağlıklı şekilde devam etmesi için önemli olduğunu belirtti.

Başka bir soru üzerine Barut, şu bilgileri paylaştı:

“Şüphelilerin ifadelerinde geçen kişilerin ifadeleri inceleniyor. İfadelerde ismi geçen kişiler de şüpheli olarak ifade veriyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle sürdürüyor. Kimse gözden kaçırılmıyor, herkese eşit davranılıyor. Herkesin ifadesi alınıyor.”

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından müşteki avukatları olarak katılacaklarını ifade eden Barut, avukatı olmayan şüpheliler için sürecin aksamaması için avukat temin ettiklerini ve soruşturmanın hızla sonuçlanması için avukatların ifadelerde bulunduğunu belirtti.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir