Dijital Gençlik Merkezleri Açıldı

AB Finansmanıyla Yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” Ankara’da Dijital Gençlik Merkezleri İle Başladı

Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürütülen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” kapsamında, 45 belediyede kurulan Dijital Gençlik Merkezleri’nin açılış töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

Açılış töreni, başkentte bir otelde düzenlendi ve TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski’nin yanı sıra büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Projenin temel amacının geleceğin iş dünyasında ihtiyaç duyulacak yetkinlikleri gençlere kazandırmak ve istihdamı güçlendirmek olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yıldız, gençlerin toplumun geleceğine yön verecek en önemli unsurlar olduğunu belirtti.

Proje kapsamında gençlere bilgi teknolojileri, elektronik dönüşüm, dijital pazarlama ve sosyal inovasyon gibi alanlarda donanım kazandırmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, Dijital Gençlik Merkezleri’nin gençlere yapılacak yatırımların Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

UNDP Temsilcisi Merino ise projenin Türk gençliğini dijital yetkinliklerle donatarak istihdamını artırmayı hedeflediğini vurgulayarak, Dijital Gençlik Merkezleri’nin veri analizi, yapay zeka ve dijital pazarlama alanlarında eğitim programları sunacağını ifade etti.

Büyükelçi Ossowski ise gençlerin istihdamını teşvik etmek için dijital devrimi kullanmanın toplumların sürdürülebilir büyümesi için önemine değinerek, Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi’nin kadınların iş gücüne katılımını desteklediğine dikkat çekti.

Ossowski, gençlerin potansiyeline inandıklarını ve onları desteklemeye kararlı olduklarını belirtti.

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Pınar Eczabaşı kimdir?

Türkiye’nin köklü ailelerinden Eczacıbaşı ailesinin saygın isimlerinden Pınar Eczacıbaşı, 6 Mayıs 2025’te 65 yaşında hayatını kaybetti. PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR? Vedat ve Gülçin Eczacıbaşı’nın kızı olan Pınar Eczacıbaşı, Genç Yönetici ve İşadamları …

Bakan Bolat, Birleşik Krallık’ta temaslarda bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Birleşik Krallık ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Rusya’dan “Trump tarifelerinin etkisi” raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir