Ahşap palet sektöründen faiz ve vergi kararına destek

BURSA (İGFA) – Akın Balcıoğlu, Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Palet Sektörü Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Merkez Bankası’nın politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 45’e çekmesini, reel sektör için olumlu bir adım olarak değerlendirmiştir.

Balcıoğlu, ayrıca 2 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 9392 sayılı kararla ilgili ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına da değinmiştir.

Finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları gidermeye yönelik önemli bir motivasyon kaynağı olarak faiz indiriminin işletmelerin yeni yatırım kararları almasını teşvik edeceğine vurgu yaparak, Balcıoğlu, “Bu karar, işletmeler için önemli bir fırsat oluşturacaktır” ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca, ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına sektör adına olumlu bir adım olarak bakarak, “Ahşap sandık, palet, makara ve palet kaldırıcılarına yüzde 25 ilave gümrük vergisinin getirilmesi sevindirici bir gelişmedir” demiştir.

Başkan Akın Balcıoğlu, ticari kredilere faiz indirimlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yansıtılması gerektiğini belirterek, “Reel sektörün büyüme potansiyelini artırmak için uygun maliyetli finansman imkanları sunulmalıdır” şeklinde konuşmuştur. Girdi maliyetlerinin azaltılması ve kur-enflasyon dengesinin korunması gerektiğini vurgulayan Balcıoğlu, “Rekabet gücümüzü artırmak için bu faktörlerin göz önünde bulundurulması şarttır” demiştir. Faiz indirimlerinin tam anlamıyla piyasalara yansıtılmasının önemine dikkat çeken Akın Balcıoğlu, “İşletmelerin maliyet avantajlarından tam anlamıyla faydalanabilmesi kritik bir noktadır” şeklinde konuşmuştur.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Tarihi ev 220 milyon TL’ye satıldı: Moda devi o evde sadece bir gece kalmıştı

Fransız moda evi Chanel’in efsanevi tasarımcısı Karl Lagerfeld’in bir dönem sahibi olduğu, Paris dışındaki ünlü kır evi açık artırmada satıldı. Moda dünyasında “Kayzer” lakabıyla tanınan Lagerfeld’in yalnızca bir gece konakladığı bu ikonik mülk, 4 …

En düşük emekli maaşı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “14 bin 469 TL yüzde 16.67’lik enflasyon artış oranı kapsamında 16 bin 881 TL’ye yükseltilmiştir” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Memur ve emekliler merakla bekliyordu: Enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 1.37 olarak açıklanırken yıllık enflasyon yüzde 35.05 oldu.

Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Ev ve iş yerleri için zam oranı belli oldu

Ev ve iş yerleri için zam oranı belli oldu