İtalya Başbakanı Meloni hakkında soruşturma

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhuriyet Savcısından Soruşturma Bildirimi Aldı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, sosyal medya platformlarından yaptığı video paylaşımında, bugün eline geçen cumhuriyet savcısı Francesco Lo Voi imzalı soruşturma bildirimi kağıdını göstererek, Libyalı Najeem Osema Almasri Habish’in geçen hafta serbest bırakılması ve ülkesine gönderilmesiyle ilgili suça yardım ve yataklık ile kamu kaynaklarını kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma bildirimi aldığını açıkladı.

Başbakan Meloni, “Bana şantaj yapılamaz. Beni korkutamazsınız. Özellikle milletin güvenliği söz konusu olduğunda İtalyanları savunma yolunda devam etmek niyetindeyim” dedi.

Meloni, Adalet Bakanı Carlo Nordio, İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ve istihbarattan sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Alfredo Mantovano’ya da benzer soruşturma bildirimi geldiğini söyledi.

Başbakan Meloni, bu soruşturmanın eski başbakanlardan Romano Prodi’ye çok yakın solcu bir politikacı olarak tanımladığı Ligi Ligotti’nin yaptığı şikayet üzerine başlatıldığını vurguladı.

Meloni’nin paylaşımı, ülkede bir numaralı gündem maddesi oldu.

Başbakan Meloni’ye, iktidar ortaklarından Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Forza Italia Partisi lideri Antonio Tajani’den ve Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı, Lig Partisi lideri Matteo Salvini’den destek ve dayanışma mesajı geldi.

Bu arada, hakkında soruşturma açılsa da Başbakan Meloni’nin yasalar gereği şu an için istifa etme zorunluluğu bulunmuyor.

“ALMASRİ HADİSESİ”

Libya’da 2015 yılında Mitiga Cezaevi’nde yaşanan olayların şüphelisi olarak hakkında UCM’nin yakalama emri bulunan Libyalı üst düzey polis memuru Najeem Osema Almasri Habish, 18 Ocak’ta İtalya’nın Torino kentinde gözaltına alınmıştı.

Bu sırada Roma Temyiz Mahkemesi, Habish’in UCM ile İtalya Adalet Bakanlığı arasında gerekli iletişim kurulmadan gözaltına alındığı gerekçesiyle hakkında başka suçlama olmadığı için serbest bırakılmasını istemişti. Habish, 22 Ocak’ta serbest bırakılmış ve ardından İtalyan devletine ait uçakla Libya’nın başkenti Trablus’a gönderilmişti.

UCM, Habish’in serbest bırakılıp ülkesine gönderilmesiyle ilgili kendilerine danışılmadığını belirterek, İtalya’dan açıklama istemişti. İtalya’da sol muhalefet de hükümetin bu kararına tepki göstermişti.

Konu, kamuoyunda “Almasri hadisesi” olarak biliniyordu.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir