Edirne’de Yangın Paniği: Apartmanda Kurtarma Operasyonu

Edirne’de 16 Nisan 2026 tarihinde meydana gelen yangın, bir apartmanın 4. katında büyük paniğe yol açtı. Barutluk Mahallesi’nde bulunan binanın bir dairesinde, henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükselmeye başladı. Yangının çıktığı daire, Kader K. isimli bir vatandaşa aitti. Kısa süre içerisinde büyüyen alevler, daireyi tamamen sararken, apartmandaki sakinler panik içinde dışarı çıkmaya çalıştı.

Olayın bildirilmesi üzerine, bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemleri alarak apartmanın tahliyesini sağladı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştuğu için yan dairelerde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin merdivenli araçlarıyla güvenli bir alana çıkarıldı. Yangının çıktığı dairede mahsur kalan bir kişi de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın söndürüldü, ancak daire kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, bölgeye gelen Edirne Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan da durumu yerinde takip ederek ekiplerden bilgi aldı. Yangın, Edirne’deki apartman sakinlerini üzüntüye boğarken, hızlı müdahale sayesinde can kaybı yaşanmadan atlatıldı.