Samsung RAM Plus sınırı One UI 8 ile 12 GB’a yükseliyor

Samsung Galaxy Cihazları İçin One UI 8 Güncellemesiyle RAM Plus Sınırı 12 GB’a Yükseliyor

Samsung’un yakında kullanıcılarına sunacağı One UI 8 güncellemesi, RAM Plus özelliğinde önemli bir değişikliği beraberinde getiriyor. 2021 yılında tanıtılan ve kullanıcıların Galaxy cihazlarında depolama alanını sanal RAM olarak kullanmalarına olanak tanıyan RAM Plus özelliği, şimdiye kadar 8 GB ile sınırlıydı. Ancak yaklaşan yazılım güncellemesi bu sınırı aşarak, belirli cihazlarda 12 GB’a kadar sanal bellek atanmasına izin verecek.

Sanal Bellek Kapasitesi Artıyor

Samsung’un RAM Plus teknolojisi, depolama alanını kullanarak cihazın RAM kapasitesini sanal olarak artırmayı amaçlıyor. Bu sayede daha fazla uygulamanın arka planda aktif kalması sağlanıyor ve özellikle RAM kapasitesi düşük olan cihazlarda performans iyileştirmesi sunuluyor. Ancak önemli bir teknik detay olarak, RAM Plus’ın çalışma prensibi göz önüne alındığında cihazın fiziksel RAM sınırını aşan miktarlarda sanal bellek atanması pek mümkün görünmüyor.

Yakın zamanlı yeni bir rapora göreyse Galaxy Z Flip 6 üzerinde test edilen One UI 8’in erken sürümde RAM Plus ayarlarında 2 GB, 4 GB ve 8 GB seçeneklerine ek olarak yeni bir 12 GB seçeneği bulunuyor. Bu da, cihazın sahip olduğu fiziksel RAM miktarıyla aynı seviyeye denk geliyor.

Bu durumda, One UI 8 güncellemesiyle gelen 12 GB RAM Plus seçeneğinin muhtemelen sadece en az 12 GB fiziksel RAM’e sahip Galaxy cihazlarında kullanılabileceği öngörülüyor. Dolayısıyla 8 GB veya daha az fiziksel RAM’e sahip Galaxy modellerinde bu yeni üst sınır seçeneğinin sunulmayacağı tahmin ediliyor. Henüz 16 GB RAM’e sahip Samsung cihazlarında aynı şekilde 16 GB RAM Plus seçeneğinin olup olmayacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.

Related Posts

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Hiç bir işe yaramayan robottan 24 saatte 500 bin dolar kâr ettiler

Yapay zekâya dayalı açık kaynaklı projeleriyle tanınan Hugging Face, Raspberry Pi tabanlı Reachy Mini’yi piyasaya sürdü. Karikatür gibi antenleri ve gözleriyle dikkat çeken robot, kullanıcıya hiçbir özellik sunmuyor. Buna rağmen ilk 24 saatte 500 bin …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Electronic Arts’tan Anthem sevenleri üzen açıklama geldi

2019’da piyasaya sürülen ve ilk altı haftada altı milyon satış hedefiyle yola çıkan Anthem, çıkışından itibaren teknik sorunlar ve içerik eksikliğiyle eleştirilmişti. Oyunun, EA’in 2019’un dördüncü çeyrek mali sonuçlarını olumsuz etkilediği görülmedi …

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.