Erdoğan: Türkiye’de medya artık eskisinden daha özgür

Erdoğan: Türkiye’de Medya Daha Özgür

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de medyanın artık eskisinden daha özgür olduğunu iddia etti. Erdoğan, sokak röportajlarını eleştirdi.

Erdoğan, “Özgür, sorumlu ve milli basın, insanımızın doğru bilgilendirilmesinin yanı sıra milli iradenin de en önemli destekçilerinden birisidir. Bu toplantıları sadece marifet sahiplerini taltif ettiğimiz bir ödül töreni olarak görmüyoruz. Yalan ve dezenformasyonun etrafı kuşattığı dönemde, hak ve hakikate gönül vermiş medya mensuplarıyla kucaklaşma olarak görüyoruz. Yarım asırdır milletin huzurunda olan siyasetçiyim. 81 vilayetimizi pek çok kez karış karış gezdim. Toplumun bütün kesimleriyle bir araya geldim. Sadece Ankara ve İstanbul’da değil, canını dişine takarak basın emekçisi arkadaşlarımız var. Hakkın, adaletin neferi olarak gördüğüm bu kardeşlerimizin ne denli zor şartlar altında görev yaptığının farkındayım. Mahalli medyalarımız yerel derebeyleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor.” şeklinde konuştu.

Gurur kaynağımız olan Anadolu medyası, adını taşıdığı Anadolu kadar bu topraklara aittir, vazgeçilmez bir parçasıdır. Yazılı ve görsel medyanın kılcal damarlarında olan sizlerin varlığı değerli hale gelmiştir. Güç birliği yapan siz kardeşlerimiz halka ve halkın gündemine daha yakın bir konumda yer alıyorsunuz.

Erdoğan Anadolu medyasının varlığı ve hayatta kalması konusuna önem verdiğini belirterek, “Anadolu’nun vicdanını temsil eden sizlerle aynı havayı solumaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.” dedi.

“Eline bir mikrofon kamera alan herkes kendini gazeteci sanıyor, sokakta milletimiz açıkça tahrik ediliyor. Özellikle ‘sokak röportajı’ adı altında sokaklarda adeta terör estirilmektedir. Öyle ki mikrofonu kapan millete hakaret etme cüretini kendinde buluyor.” şeklinde konuşan Erdoğan, medyanın önemine vurgu yaptı.

Related Posts

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu

İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmelerinin yeni adresi belli oldu

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

Yunanistan turistik koylarda su sporlarını yasakladı

Yunanistan’da Saronik Körfezi liman İdaresi yerleşim yerlerinin bulunduğu kıyı bölgeleri ve koylarda her türlü su sporlarının yapılmasını yasakladı. Yasak kapsamına denizde hareket eden her türlü su sporu aktivitesinin alındığı açıklandı.

Son dakika: Özel’e yumruk atan saldırgan adliyeye sevk edildi

Son dakika haberi… Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Özgür Özel’i darbeden Selçuk Tengioğlu, kasten yaralama suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Falyalı’nın sağ kolu öldürülmüştü: ‘Susurluk’u bile gölgede bırakacak rezalet’

KKTC’de dönen yasadışı ilişkiler ağını ve bazı AKP’li siyasetçilere ilişkin iddiaları dile getiren Halil Falyalı’nın finans müdürü Cemil Önal’ın öldürüldü. Cinayete ilişkin konuşan CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, “Hiç kuşku yok ki, Cemil Önal ‘kaset şantajı’ skandalını ifşa ettiği için ölüm emri verilmiş” dedi.

İsrailli bakandan kan donduran çıkış: Gazze’de siviller açlıktan ölmeli

İsrail Miras Bakanı Amichai Eliyahu, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinli sivillerin açlığa terk edilerek öldürülmesi gerektiğini ifade etti. İsrail’de Kanal 7 televizyonuna konuşan Bakan Eliyahu, Gazze’deki gıda ve yakıt stoklarının bulunduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir