Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Kartalkaya Otel Yangını İle İlgili Meclis Komisyonu Toplandı

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınının araştırılması için oluşturulan Meclis komisyonu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı dinledi. Komisyon başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptı. Komisyon, bakanların gelmemesi konusunda endişelerini dile getirerek adalete yardımcı olmalarını istedi. Turizm, çalışma ve çevre bakanlarının yanı sıra valinin de komisyona gelmesi gerektiğini vurguladılar. Belediye Başkanı Özcan’ın gelmesi takdir edilirken atanmışların gelmemesi eleştirildi.

Özcan Komisyonda Konuştu

Bir saat süren gerginliklerin ardından Tanju Özcan, konuşmasına başladı. Otelin inşaat ruhsatı, tadilat onayı ve kullanım izni gibi konularda belediyenin yetkisinin olmadığını belirtti. Denetleme yetkisinin vali ve özel idarede olduğunu ifade etti. Olayla ilgili olarak belediye, özel idare, çalışma bakanlığı ve kültür bakanlığının etkili olduğunu belirten Özcan, ancak sadece belediye ve özel idarenin adli süreçten geçtiğini ve diğer kurumlarla ilgili soruşturma izni verilmediğini söyledi. Davanın bir an önce açılması gerektiğine vurgu yaptı.

Muhalefet ve AKP Milletvekillerinin Görüşleri

Muhalefet milletvekilleri eksik bilgilendirildiklerini iddia ederken AKP milletvekili Nurettin Alan, her şeyin kendilerine anlatılması gerekliliğine karşı çıktı. Uzun süren tartışmalarda, siyaset yapmakla suçlanan muhalefet ile gerginlik yaşandı. İçeriğinde Ekrem İmamoğlu ve Hulusi Akar gibi isimlerin de gündeme geldiği tartışmalar sürdü.

İlgili Bakanlıkların Rolü

Tanju Özcan, bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı ve kültür bakanlığının etkili olduğunu ancak sadece belediye ve özel idareyle ilgili adli süreçlerin devam ettiğini belirtti. Diğer bakanlıkların dahil olmadığı soruşturmaların davanın gecikmesine sebep olduğunu ifade etti.

Related Posts

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Hindistan’dan tehlikeli tahrik: Pakistan’a füze saldırısı

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından başlayan Hindistan-Pakistan gerilimi çatışmaya evrildi. Hindistan dün gece Pakistan ve Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de 9 bölgeyi füzelerle vurdu. Pakistan ise karşılık verileceğini duyurdu. Saldırılarda en az 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir