Atatürk’ün sayesinde fizik profesörü oldum

Of Köyünden Üniversiteye: Başarı Hikayesi

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Kılavuz köyünde doğan Hasan ve Nihayet Durukanoğlu kardeşler, 10 çocuklu bir ailenin çocukları olarak dünyaya geldi. Ancak, okuma yazması olmayan Nihayet’in ve ortaokul mezunu Hasan’ın çabalarıyla, ailelerinin destekleriyle 10 kardeşin hepsi üniversite eğitimi aldı.

Hayal Kırıklığını Başarıya Çevirenler

Kardeşlerden biri olan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, okumak konusunda kararlılık kazanana kadar zorlu bir süreçten geçtiğini belirtiyor. Ailesinin desteğiyle başarılı bir akademisyen haline gelen Feyiz, gençlere umutlu olmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda cesaret veriyor.

Çay Toplayan Çocuktan Fizik Profesörü

Uluslararası fizikçi Profesör Durukanoğlu Feyiz, köy hayatından üniversite kürsülerine uzanan başarılı bir hayat hikayesine sahip. Çay toplayarak geçirdiği gençlik yıllarında okumaya karar veren Feyiz, kendi ifadesiyle sırtında 45 kilo yükle hayat mücadelesini verdi.

Atatürk’ün İzinde Yürüyen Bilim İnsanı

Atatürk’ün çıkardığı 1416 sayılı yasa sayesinde yurtdışında eğitim alma fırsatı bulan Feyiz, Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaparak Türkiye’ye dönüş yaptı. Fizik profesörü olmasını Atatürk’e ve Türk milletine borçlu olduğunu belirten Feyiz, gençlere asla pes etmemeleri ve hayallerine inanmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Meslek Seçerken Para Değil Mutluluk Önemli

Feyiz, geleceğe yön verirken para yerine mutluluğu ön planda tutmanın önemine vurgu yapıyor. Türkiye’deki üniversitelerin gençlere sunduğu fırsatları değerlendirerek akademik kariyerlerini şekillendirmeleri gerektiğini belirten Feyiz, bilimin, çalışkanlık ve merakın önemine dikkat çekiyor.

Hedef Üniversitelerin Gençleri Eğlenceli ve Bilimsel Araştırmalar Yapmaya Yönlendirmek

Üniversitelerin gençlere eğlence ve bilimsel araştırmalar yapma imkanı sunması gerektiğini savunan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, gençlerin lisans eğitimleri sırasında araştırma ekosisteminin bir parçası olmaları gerektiğini belirtiyor. Odağına bilimin ve gençlerin keyif alarak öğrenmelerini koymuş bir akademisyen olarak öğrencileriyle dağcılık ve yelken yaparak etkileşimde bulunuyor.

Related Posts

SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: Sivas’ta deprem mi oldu? 30 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklamaları

Son depremler, Sivas ve diğer illerde gün içinde sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, yayımlanan son verilere göre son depremler nerede meydana geldi? İşte, 30 Haziran 2025 tarihli son depremler listesinde yer alan merkezler ve sarsıntı boyutu

Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır?

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu için hatıra parası basıyor. Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste 3, toplamda 25. kez şampiyonluğa ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig şampiyonluğu için hatıra parası çıkarmaya hazırlanıyor. Peki, Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? Darphane Galatasaray 25. Şampiyonluk hatıra parası nereden alınır? İşte detaylar…

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yılı kutlanıyor

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 90. yılı kutlanıyor

Bodrum’da 63 çocuk aynı anda tiyatro gösterisi yaptı

Bodrum’da 63 çocuk aynı anda tiyatro gösterisi yaptı

Bakan Ersoy açıkladı: Rami Kütüphanesi dünyanın en iyi 19 yapısından biri seçildi

Bakan Ersoy açıkladı: Rami Kütüphanesi dünyanın en iyi 19 yapısından biri seçildi

YKS’ye kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak?

2025 YKS sınavı için geri sayım devam ediyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılım sağlayacak olan adaylar heyecanla sınav tarihini bekliyor. Peki, YKS’ye kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak?