Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ve Musk Arasındaki Sosyal Medya Savaşı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump ve dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk arasındaki sosyal medya savaşı yeni bir boyuta taşındı.

Musk’ın, Trump’ın önerdiği ve desteklediği yasa tasarısını eleştirmesine karşılık Trump’tan sert tepki geldi. Sosyal medya platformları üzerinden “hükümet olmasaydı Afrika’ya geri dönerdi” açıklaması yapan Trump, Musk’a göndermede bulundu.

Eski Dostluk Sona Erdi, Yeni Düşmanlık Başladı

Elon Musk, yasa tasarısını eleştirerek tek parti sisteminin sona ermesi gerektiğini belirtti ve “ABD’de daha halkı düşünen yeni bir partiye ihtiyaç var” dedi. Musk ayrıca “Eğer yasa tasarısı geçerse, Amerika Partisi hemen kurulmalı. Ülkeye alternatif bir seçenek sunulmalı” açıklamasını yaptı.

Bu sözlere Trump’tan sert bir karşılık geldi. Truth Social’dan yaptığı açıklamada Trump, Musk’ın devletten aldığı destekleri hatırlattı ve bu desteğin kesilmesi durumunda işlerinin zorlaşacağını belirtti. Ayrıca DOGE adlı proje hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Musk ise Trump’a yönelik siyasi bir tehdit savurarak, destekçileri ile ilgili sert sözler sarf etti. Musk’ın açıklamalarıyla birlikte gelecekteki seçimlerin nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

Musk’ın Başkanlık Hedefi

Musk’ın söylemleri arasında yeni parti çağrısı ve siyasi yaptırım tehdidi dikkat çekti. Ayrıca Musk’ın ABD doğumlu olmaması, siyasi kariyerine sınırlar getiriyor ancak siyasi projeleri destekleyerek etkisini sürdürebiliyor.

Trump’ın, Musk’a DOGE ile ilgili önerisi ise kamuoyunda tartışma yarattı. Musk’ın liderliğini yaptığı DOGE’nin şirketlere karşı kullanılması fikri, kritik bir konu olarak değerlendirildi. İki milyarderin süregelen rekabeti ise Amerika gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Related Posts

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

Felakete hazır olun: Bu yıl her zamankinden daha büyük geliyor

İngiltere’de uzmanlar uyardı, bu yıl uçan karınca sürüleri gökyüzünü istila edebilir. Sıcak ve nemli hava milyonlarca karıncayı aynı anda harekete geçirecek…

Yangını söndürmeye giden itfaiye alevlerin arasında kaldı: ‘Durma bas bas bas’

Hatay’da dün başlayan ve 3 mahalleyi etkisi altına alan orman yangınında bir itfaiye aracı alevlerin arasında mahsur kaldı. İtfaiye personeli, telsizle meslektaşlarından yardım isterken, araçtaki bir başka personel o anları cep telefonuyla görüntüledi.

Irak’ta havalimanına füzeli saldırı

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi.