Ordu’da Patlamış Mayın Bulundu

Perşembe’de Denizde Mayına Benzeyen Cisim Bulundu

Ordu’nun Perşembe ilçesinde, denizin yaklaşık 150 metre açığında 1,5 metre çapında patlamış olabileceği düşünülen mayına benzeyen bir cisim keşfedildi. Dalış faaliyetleri durdurulurken, Su Altı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekipleri bölgede inceleme yapacak.

Sülüburnu mevkisinde, Yason Burnu Yarımadası’nın yaklaşık 700 metre uzağında denize giren dalgıçlar, kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta ve 8 metre derinlikte, 1,5 metre çapında muhtemel bir mayına rastladı. Yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda cismin patlamış bir mayın olabileceği ancak fünyelerinin sağlam olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Güvenlik önlemleri alındı ve bölgede dalış ve yüzme faaliyetlerine geçici olarak ara verildi.

Dalış eğitmeni Hakan Güney, “Sülüburnu mevkisinde, Yason Burnu Adası’nın 700 metre batısında bir koyda dalış yaparken bu cisimle karşılaştık. Muhtemelen patlamış bir mayın ancak fünyeleri sağlam olabilir. Boyutu yaklaşık 1,5 metre ve 7-8 metre derinlikte. Görüntüleri Bodrum Sualtı Müzesi’ndeki arkeologlara ilettik. Cismin arkeolojik bir tarihinin olmadığını belirttiler, askeri bir mühimmat olabileceğini söylediler” ifadelerini kullandı.

SAS ekipleri bölgede inceleme yapacak ve dalış faaliyetleri durduruldu. “SAS ekipleri incelemelerde bulunacak” diyen Güney, “İstanbul’dan gelen SAS ekipleri bölgede detaylı incelemelerde bulunacak. Şu an herhangi bir dalış yapılmıyor, askeri personelin gelmesi bekleniyor. Gerekirse patlatılacak, ancak gereksiz görülmezse turizme katkı sağlayan bir nesne olarak kalacak” şeklinde konuştu. – ORDU

Related Posts

Paramızı garantili yuttular

Kara delik haline gelen garanti ödemeli köprü ve otoyollara para dayanmıyor ödemekle bitmiyor. Kur bazlı
olduğu için milletin sırtındaki yük sürekli artıyor.

Aleyna Tilki’den Tomorrow Land’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Yasa Dışı Kenevir Ekimi: Zanlı Tutuklandı

Yalova’nın Armutlu ilçesinde yasa dışı kenevir eken S.D. tutuklandı, 60 kök kenevir ele geçirildi.

Samsunspor Hollanda Kampında

Samsunspor, Arnhem’de yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor, yarın Westerlo ile maç yapacak.

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı

FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Hakmar ve Tatbak’ın sahibinin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı

Ordu’da Patlamış Mayın Bulundu

Perşembe’de 1,5 metre çapında mayın benzeri cisim bulundu, SAS ekipleri bölgede inceleme yapacak.