Evde Adalet Hizmeti Osmaniye’de Uygulandı

Osmaniye’de ‘Evde Adalet Hizmeti’ Uygulamasıyla Müşteki Evlerinde İfade Verdi

Osmaniye’de Adalet Bakanlığı’nın başlattığı ‘Evde Adalet Hizmeti’ uygulaması kapsamında, mahkemeye gelemeyen vatandaşların evlerinde ifade vermesi sağlandı.

Adalet Bakanlığı’nın hedefi yargılamalarda gecikmeleri önlemek ve vatandaş memnuniyetini artırmak. Bu kapsamda Osmaniye’de gerçekleştirilen uygulamada, Osmaniye 5. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, sağlık sorunları yüzünden duruşmaya katılamayan müştekinin evine giderek ifadesini aldı.

Sağlık sorunları nedeniyle adliyeye gidemeyen müşteki Selahaddin Alban, ‘Evde Adalet Hizmeti’ sayesinde ifadesini verebildi. Mahkeme heyeti, müştekinin evinde toplanarak gerekli işlemleri gerçekleştirdi ve Adalet Bakanlığı’nın hizmetlerinden bir kez daha memnuniyetini gösterdi.

Adalet Bakanlığının adalete erişimi kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü ‘Evde Adalet Hizmeti’ sayesinde, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar da adaletin önünde eşit bir şekilde yer alabiliyorlar. Ceza Muhakemesi Kanunu gereği, adliyeye gelemeyen vatandaşların ifadeleri evlerinde alınıyor ve adaletin tecellisi sağlanıyor.

Adalet Bakanlığı’nın bu önemli adımı, adalete erişimin güçlendirilmesi ve adaletin herkes için eşit şekilde sağlanması yönünde atılmış önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. – ANKARA

Related Posts

Yıllık izinlerde çoğu kişi bunu bilmiyor! Tatiliniz 4 gün daha uzayacak

Yıllık izin kullanacak kişilerin çoğu bu yasal hakkını bilmiyor. Birkaç belge yıllık izin sürenizi 4 gün daha uzatabileceksiniz.

Ceyhan’da Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ciple çarpışan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi.

Düğün yemeğinin sonu hastanede bitti

Yalova Çınarcık’a bağlı Teşvikiye beldesinde bir sünnet düğününde dağıtılan tavuklu pilav 100 kişiyi hastanelik etti.

Süveyda’da ölümleri belgelenenlerin sayısı 426’ya yükseldi

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Süveyda ilinde, Bedevi Araplar ve aşiret güçlerinden oluşan ittifak ile bazı Dürzi gruplar arasındaki çatışmalarda ölümleri belgelenenlerin sayısının 426’ya yükseldiğini bildirdi.

Fenerbahçe’de eleştirilerle yollanan Tadic Avrupa devine transfer oluyor

Atletico Madrid, Fenerbahçe’den ayrılan Dusan Tadic ile yaptığı görüşmelerde mesafe katetti. İspanyol ekibinin kısa süre içerisinde transferi sonuçlandırması bekleniyor.

Sapanca Gölü’nde Boğulma Faciası

14 yaşındaki Irak uyruklu Omar, Sapanca Gölü’nde boğuldu, arkadaşları kurtarıldı.