Gazze’de bir grup gazeteci, çocuklarla dayanışma için açlık grevine başladı

Gazze’deki Gazeteciler, Açlık Çeken Çocuklarla Dayanışma İçin Açlık Grevine Başladı

Gazze’de gazeteciler, “en küçük çocuk yemek yiyinceye kadar biz de yemeyeceğiz” sloganıyla açlık grevi başlattı.

Bir grup gazeteci, İsrail ablukası nedeniyle açlık çeken çocuklarla dayanışma amacıyla 2 gün önce açlık grevine başladıklarını sosyal medyadan duyurdu.

“Gazze’de en küçük çocuk yemek yiyinceye kadar” bu grevi sürdüreceklerini belirten gazeteciler, uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirme ve “boş mideler hareketine” katılma çağrısı yaptı.

Gazze’de açlık krizi büyüyor

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı 20 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Ekim 2023’ten bu yana yardım girişinin engellenmesi nedeniyle 76’sı çocuk 86 Filistinlinin açlık ve yetersiz beslenmeden hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail’deki Arap toplumuyla ilgilenen Yüksek Takip Komitesi de dün Gazze ve Batı Şeria’da devam eden abluka, açlık ve saldırılara karşı 3 günlük açlık grevi yapacaklarını açıklamıştı.

Related Posts

Kemal Kılıçdaroğlu’nun acı gününde yanında kimler vardı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu’nu dün son yolculuğuna uğurladı. Kılıçdaroğlu’nu acı gününde o CHP’li isimler yalnız bırakmadı.

Çankaya’daki Yangında Tutuklu Sayısı 4’e Yükseldi

Çankaya’da 26 katlı binada çıkan yangınla ilgili yapı denetim şirketi sahibi Y.S.K. tutuklandı.

ABD, bir kez daha UNESCO’dan ayrılma kararı aldı

ABD’de Başkan Donald Trump yönetimi, UNESCO’dan çekilme kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın 31 Aralık 2026’da yürürlüğe gireceği belirtildi. Öte yandan çekilme kararına neden olan gerekçeler arasında “UNESCO’nun ‘Filistin devletini’ Üye Devlet olarak kabul etmesi” de yer aldı.

Ünlü oyuncu fotoğraf paylaştı, takipçileri bacaklarındaki detayı görünce ortalık karıştı!

Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, yeni filmi Freakier Friday’in tanıtımı için Instagram’da paylaştığı fotoğrafla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Lohan’ın bacakları fotoğrafta normalden çok daha uzun göründü ve takipçileri bunun bir Photoshop müdahalesi olduğunu öne sürdü. Bu durum sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara yol açtı.

Tuncer Bakırhan: Terörsüz Türkiye Süreci Desteklenmeli

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Rize’de acı son: Fotoğraf çektirirken kar kütlesinin altında kaldı

Rize’de kardan oluşan oyuk içinde fotoğraf çektirirken, üzerine kar kütlesi düşen kadın hayatını kaybetti.