Bakan Tekin’den özel okullara: Kapatmaya kadar gider, çekinmeyiz

Türkiye Özel Okullar Derneği 23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin 23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu, Antalya’nın Serik ilçesinde “Türkiye’de ve dünyada özel okullar” temasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katıldığı sempozyum, 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bakan Yusuf Tekin, özel okulların ücret politikaları ve denetimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

’12 BİN ÖZEL OKUL VAR’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullara yapılan ücret eleştirilerinin tüm sektöre genelleştirildiğini belirterek, “Türkiye’de 12 bin özel okul bulunmaktadır. Ancak yüksek ücret talep eden okul sayısı sadece 22. Bu nedenle tüm özel okulları aynı kefeye koymak doğru değildir.” dedi. Bakan Tekin, fahiş fiyat uygulayan, öğretmenlerine hak ettikleri özlük haklarını vermeyen ve usule aykırı olarak velilerden kayıt dışı para alan okullarla mücadele edeceklerini vurguladı.

‘BOŞ KONTENJANLAR KAMU İÇİN DEĞERLENDİRİLECEK’

Milli Eğitim Bakanı Tekin, özel okullardaki boş kontenjanların kamu okullarına aktarılması için bir model üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Depremlerden etkilenen 11 ilde bu sürecin başlatıldığını belirten Bakan Tekin, İstanbul’da da benzer çalışmaların yürütüldüğünü ve sürecin genişleyerek devam edeceğini dile getirdi.

ÖZEL OKULLAR: TÜM DESTEKTEN YOKSUNUZ

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, özel okulların karşı karşıya olduğu sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Başkan Öztürk, özel okulların sürekli artan masraflarına karşın herhangi bir destek almadığını ve eleştirilere maruz kaldığını belirtti. Dünyadaki örnekler incelendiğinde, birçok ülkede özel okullara teşvikler ve mali destek sağlandığını dile getiren Başkan Öztürk, Türkiye’de ise bu desteğin eksik olduğunu vurguladı.

(İHA)

Related Posts

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Tarihi rapor şok etkisi yarattı: İngiliz sömürgeciliği soykırım olarak tanındı

Avustralya, Victoria eyaletinde kurulan Yoorrook Adalet Komisyonu, İngiliz sömürgeciliğinin eyalet yerli halkı üzerindeki etkilerini dört yıl boyunca süren titiz bir çalışmayla inceledi. 2021’de kurulan ve Avustralya’nın ilk resmi “hakikat arayışı …

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

Felakete hazır olun: Bu yıl her zamankinden daha büyük geliyor

İngiltere’de uzmanlar uyardı, bu yıl uçan karınca sürüleri gökyüzünü istila edebilir. Sıcak ve nemli hava milyonlarca karıncayı aynı anda harekete geçirecek…