Bursa Oda Orkestrası’ndan ilk konser

BURSA (İGFA) – Bursa’nın her köşesinde kültür ve sanatı yaşatmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde Bursa Oda Orkestrası’nı kurarak kentin sanat hayatına yeni bir soluk getirdi.

Oda Orkestrası’nın Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki açılış konserine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Orkestra şefliğini Sanatçı Oğuzhan Balcı’nın üstlendiği gecede, Türkiye’nin önde gelen keman virtüözlerinden Cihat Aşkın ve Mesut Çaşka solist olarak sahne aldı. Konzertmeister Ozan Sari’nin de performans sergilediği konserde, Bursalılar sanat dolu bir akşam yaşadı. Edward Elgar, Muammer Sun, Kara Karayev, Oğuzhan Balcı ve Pablo de Sarasate gibi dünya ve Türk müzik sahnesinin önemli isimlerinin eserlerine yer verildiği gecede, Türk müziğinin seçkin eserlerinin özgün düzenlemeleri de sanatseverlerle buluştu.

Konserin sonunda sanatçılar uzun süre Bursalılar tarafından ayakta alkışlandı. Bu sezon toplam dört konser verecek olan Oda Orkestrası, önümüzdeki sezon ise ayda bir olmak üzere periyodik konserler verecek. Konserin sonunda sahneye çıkarak sanatçıları tebrik eden Başkan Mustafa Bozbey, her alanda olduğu gibi sanatta da Türkiye’nin en iyisi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa’nın sanat açısından son derece zengin bir kent olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Toplumların ve kentlerin değişimi kültürle, sanatla, sporla ve eğitimle olur. Biz bunu yıllarca Nilüfer’de yaptık ve meyvelerini aldık. Şimdi sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde. 17 ilçemizde de bu değişimi hep beraber oluşturmak zorundayız. Yöneticiler olarak Bursa’nın bu zenginliklerini ortaya çıkarmak ve sunmak zorundayız. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.

Related Posts

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü gözaltına alındı!

Son Dakika Haberi… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

Belediyeyi, 47 yıl sonra kazanan Tutdere, 1 buçuk yıl sonra görevden uzaklaştırıldı… “Siz bu halkın umudunun uzaklaştırdınız”

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışan, 31 Mart’ta yüzde 50 oyla Adıyaman Belediyesi’ni 47 yıl sonra CHP’ye kazandıran Abdurrahman Tutdere hakkında İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırma kararı verdi. CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Aydın, “Siz bu halkın umudunu uzaklaştırdınız, siz bu halkın hayallerini bu memlekete gelecek hizmetleri uzaklaştırdınız. Siz sadece bunu yaptınız” diyerek karara tepki gösterdi.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.

Türkiye Pakistan’da petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’la sağlanan anlaşmayla Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunacağını açıkladı.