Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan enflasyon mesajı

Yılmaz: 2024 Yılındaki Enflasyon Verileri Değerlendirildi

Ekonomi uzmanı Yılmaz, sosyal medya hesabından Aralık 2024 dönemi enflasyon verilerini yorumladı.

Yılmaz, programın güvenilirliği sayesinde dezenflasyon sürecini başarıyla sürdürdüklerini belirtti ve tüketici fiyatlarındaki artışın aralık ayında yüzde 1,03 olduğunu hatırlattı.

Uygulanan politikaların etkisiyle, 2024 yıl sonunda enflasyonun önceki yıla göre 20,4 puan düşerek yüzde 44,4 seviyesine gerilediğini duyuran Yılmaz, “Dezenflasyon sürecini başlattığımız haziran ayından bu yana yıllık enflasyonda 31,1 puana varan bir düşüş yaşandı. Hizmet sektöründeki yüksek fiyat artışları son çeyrekte belirgin bir şekilde iyileşti. Enflasyondaki düşüş trendi aralık ayında devam etti.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Firmaların fiyatlandırma politikalarında belirgin bir iyileşme olduğuna işaret eden Yılmaz, “Yurt içi üretici fiyatları aralık ayında yüzde 0,4 artarak, üretici fiyatlarının yıllık enflasyonu dezenflasyon sürecinin başladığı döneme göre 29,2 puan, önceki yıla göre ise 15,7 puan düşerek 2024 yıl sonunda yüzde 28,5 seviyesine geriledi.” ifadelerini kullandı.

Yurt içi üretici fiyatlarındaki ılımlı seyrin, tüketici fiyatları üzerindeki maliyet baskısını hafifletmeye devam ederek temel mal fiyatlarındaki artışları önemli ölçüde azalttığını vurgulayan Yılmaz, şu şekilde konuştu:

“Dezenflasyon sürecinde hedeflediğimiz iç talep dengesinde, talep koşulları enflasyondaki düşüşü destekleyici bir noktaya ulaştı. Enflasyon beklentileri de dezenflasyon hızının belirlenmesinde önemli rol oynar. Gelecek dönemde uygulayacağımız politikalarla enflasyon beklentilerindeki düzelme sürecini hızlandırarak dezenflasyon sürecini daha da güçlendireceğiz. Toplumsal refahı artırmak, ekonomik durumu öngörülebilir kılmak, kaynakların adil ve etkili bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için kararlılıkla ekonomi politikalarımızı sürdürüyoruz. Para ve maliye politikaları arasında sağladığımız güçlü işbirliği, şeffaf ve öngörülebilir adımlarımızın enflasyon üzerinde olumlu etkileriyle hedefimiz, enflasyonu tek haneli rakamlara düşürerek istikrarlı bir şekilde bu seviyelerde tutmaktır. Enflasyonun azaldığı, istikrarın pekiştiği bir ortamda temel amacımız, kapsayıcı büyümeyle kalıcı sosyal refahı sağlamaktır.

Related Posts

Bitcoin’de rekor yükseliş tahmini: Yıl sonunda o seviyeyi görebilir!

Standard Chartered, Bitcoin’in yılın ikinci yarısında önemli bir yükseliş yaşayacağını öngörüyor. Banka, kripto paralara artan kurumsal ilginin fiyatları yukarı çekeceğine dikkat çekiyor. Piyasa, bu beklentiyle Bitcoin’e odaklanmış durumda.

Taze damat Bezos hisse sattı

Milyarder iş insanı taze damat Jeff Bezos Haziran ayında yaklaşık 737 milyon dolar değerinde Amazon hissesi satışı gerçekleştirdi.

Eski tip ehliyetleri değiştirmek için son tarih yaklaşıyor: Yenileme ücreti 7 bin 438 TL’ye çıkacak

Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 549 bin 583 kişi bir ay içinde ehliyetlerini yenilemezlerse, belgeleri geçersiz sayılacak.

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

İstanbul’da enflasyon hız kesmiyor: Konut zam şampiyonu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.