Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası: Diyarbakır Çocuk Hastanesinde Acil Önlemler Alınmalı

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, hastanedeki sorunlara dikkat çekti. Sendika, deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını, personel eksikliğinin devam ettiğini ve hak edilen ödemelerin yapılmadığını belirtti.

Yetersiz Yapısal ve İdari Durumlar

SES İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmadığını vurgulayarak, hastanenin depreme karşı riskli olduğunu ve sadece yüzeysel tadilatlar yapıldığını savundu. Büyükdeniz, “Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde yıllarca iyileştirme yapılmadı. 2025 yılında ise güçlendirme adı altında yalnızca basit bir boya yapıldı. Çalışanlar, güvensiz yapılarda çalışmaya zorlanıyor” dedi.

Güneydoğu Ekspres’in haberine göre, sendika yapı güvenliği raporlarının kamuya açıklanmasını, olumsuz deprem raporları bulunan binaların tahliye edilmesini ve çalışanların can güvenliğinin öncelikli olmasını talep etti.

Hemşire ve Klinik Destek Personeli Yetersizliği

Büyükdeniz, gece vardiyalarında 35 hastaya sadece 2 hemşirenin düştüğünü belirterek, personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Çocuk hastaların doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve tedavi edilmesi için daha fazla personel istendi.

Riskli Birim Ödemeleri Sorunu

Sendika, mahkeme kararlarına rağmen ödenmeyen döner sermaye ödemelerine de değindi. Riskli birimlerde çalışan tıbbi sekreterlere yapılmayan teşvik ödemelerine dikkat çeken Büyükdeniz, “Yaklaşık 30 ay boyunca ödemeler yapılmadı” şeklinde açıklamada bulundu.

Sendika, hastanedeki sorunların çözülmesi, hakların verilmesi ve sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda görev yapabilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Related Posts

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor! Dokuz belirtiyle kendini ele veriyor

Tüm kanserlerin yüzde 12-16’sını oluşturan akciğer kanseri, kadınlar ve erkeklerde kansere bağlı ölümlerin en başında geliyor. Prof. Dr. Çağatay Saim Tezel, akciğer kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Böbreklerinden 300’ü aşkın taş çıktı: “Hatırası var” deyip evine götürdü

Böbreklerinden 300’ü aşkın taş çıktı: “Hatırası var” deyip evine götürdü