Efkan Ala’dan NATO Zirvesi değerlendirmesi: ‘Türkiye, güvenilir bir çözüm ortağı’

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’dan Nato Zirvesi Değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Lahey’de gerçekleştirilen NATO Zirvesi’ni sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Zirve sırasında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Romanya liderleriyle gerçekleştirilen ikili görüşmelerin, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkisini güçlendirdiğini belirten Ala, “Sayın Cumhurbaşkanımız, liderlik diplomasisini en etkili şekilde kullanarak ülkemizin konumunu daha da sağlamlaştırdı. Türkiye, küresel düzeyde güvenilir bir çözüm ortağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Ala, Rusya-Ukrayna krizine barışçıl bir çözüm bulunması çağrısının Türkiye’den gelmesinin, ülkenin kriz çözme yeteneğini ortaya koyduğunu ifade etti. Ayrıca, Ortadoğu’da sürdürülebilir barış için Türkiye’nin gösterdiği siyasi iradenin, ateşkesin korunmasına ve bölgedeki uzun vadeli istikrarın sağlanmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

‘Örnek Bir Diplomasi Modeli’

Sosyal medya hesabından NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne dair paylaşımda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen etkin diplomasi sayesinde, Türkiye’nin bölgesel ve küresel konulardaki çözüm üretme kabiliyeti bir kez daha adeta tüm dünyaya gösterilmiştir. Lahey’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Romanya liderleriyle yapılan görüşmeler, Cumhurbaşkanımızın liderlik becerilerini en iyi şekilde kullanarak ülkemizin uluslararası konumunu güçlendirmesine yardımcı olmuş ve Türkiye’yi küresel düzeyde güvenilir bir çözüm ortağı olarak bir kez daha tescillemiştir. Rusya-Ukrayna krizine barışçıl bir çözüm sağlanması için Türkiye’den destek talep edilmesi, ülkenin uluslararası alanda güvenilir bir arabulucu olduğunun en somut kanıtıdır. Ayrıca, Ortadoğu’da sürdürülebilir bir barışın sağlanması için yapılan ateşkesin korunmasına ve bölgede uzun vadeli istikrarın oluşturulmasına yönelik güçlü siyasi irade de görülmüştür. Türkiye, vizyoner liderliği sayesinde hem ulusal çıkarlarını korurken hem de bölgesel istikrar, küresel barış ve adalet ilkeleri doğrultusunda örnek bir diplomasi modeli sunmaya devam etmektedir.

Related Posts

Hakkari’de 4.4’lük deprem

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 4.4 büyüklüğünde depremi Kandilli Rasathanesi duyurdu.

Özgür Özel ne yapacağını şaşırdı: Alevilere ‘ibadet’ vaadinde bulundu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

CHP’de ‘Alevi’ kartı yeniden devrede: Özgür Özel hedefine din eğitimini koydu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Trump’tan İran’a yeşil ışık sinyali: “Barışçıl olmaları” halinde yaptırımlar kaldırabilecek

Trump’tan İran’a yeşil ışık sinyali: “Barışçıl olmaları” halinde yaptırımlar kaldırabilecek

İstifa eden iki milletvekili CHP’ye mi geçiyor?

DEVA Partisi kurucularından İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar’ın istifası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye katılmasının ardından istifa eden iki DEVA Partili vekilin de CHP’ye geçeceği öne sürüldü.

DEVA Partisi’nde çifte istifa: Siyasi duruşumla partim arasında mesafe oluştu

DEVA Partisi’nde İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, istifalarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Avşar istifasına ilişkin yaptığı açıklamada siyasi duruşu ile partisi arasında mesafe oluştuğunu belirtti.