Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu

Ankara’da Gerçekleşen Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi Enerji Sektörünü Buluşturdu

Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik bir rol oynayan enerji depolama sistemleri için önemli bir etkinlik olan 3. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi, Ankara’da gerçekleşti. Enerji Depolama Sistemleri Derneği (EDSİS) ve Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) tarafından düzenlenen zirvede, kamu, özel sektör ve akademiden temsilciler bir araya geldi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin enerji politikalarının arz güvenliği, dışa bağımlılığın azaltılması ve 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda şekillendiğini vurguladı. 2035 yılına kadar hedeflenen yenilenebilir enerji kurulu gücü ve yatırım hacmi ile Türkiye’nin enerji depolama kapasitesinin artırılacağı belirtildi.

Zirvede, enerji depolama sistemlerinin teknik, yönetsel, ekonomik ve teknolojik boyutlarına odaklanan 5 panel ve 1 özel oturum gerçekleştirildi. Panel konuları arasında enerji depolama mevzuatı, yatırım trendleri, toplayıcı sistemler ve enerji sistemlerinde yeni değer yaratımı gibi konular ele alındı.

İspanya ve Portekiz örneklerinin incelendiği zirvede, depolama yatırımlarında tasarım süreçleri ve teknik standartlar detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca yapay zeka, uzaktan izleme ve enerji depolama sistemlerinin yönetiminde yenilikçi teknolojiler konuşuldu.

3. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi, enerji sektörünün geleceğine yön veren önemli bir platform olarak dikkat çekti. Enerji sektöründen birçok kurumun ve kuruluşun desteklediği etkinlik, Türkiye’nin enerji politikalarındaki stratejik önemi gözler önüne serdi.

Zirvenin ana sponsorları arasında Alfa Solar, Astor, CCT Enerji, EGESA Enerji, Europower Enerji yer alırken, destekçiler arasında Enerji Ticareti Derneği (ETD) ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği gibi önemli kuruluşlar bulunmaktadır.

Related Posts

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Hiç bir işe yaramayan robottan 24 saatte 500 bin dolar kâr ettiler

Yapay zekâya dayalı açık kaynaklı projeleriyle tanınan Hugging Face, Raspberry Pi tabanlı Reachy Mini’yi piyasaya sürdü. Karikatür gibi antenleri ve gözleriyle dikkat çeken robot, kullanıcıya hiçbir özellik sunmuyor. Buna rağmen ilk 24 saatte 500 bin …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Electronic Arts’tan Anthem sevenleri üzen açıklama geldi

2019’da piyasaya sürülen ve ilk altı haftada altı milyon satış hedefiyle yola çıkan Anthem, çıkışından itibaren teknik sorunlar ve içerik eksikliğiyle eleştirilmişti. Oyunun, EA’in 2019’un dördüncü çeyrek mali sonuçlarını olumsuz etkilediği görülmedi …

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.