Falyalı’nın sağ kolu öldürülmüştü: ‘Susurluk’u bile gölgede bırakacak rezalet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC Ziyareti Skandalları Gün Yüzüne Çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son ziyareti, KKTC medyasında tartışmalara neden oldu. KKTC’de yasa dışı ilişkiler ağının iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Ayşemden Akın’a verdiği röportajla Türkiye’deki AKP’li siyasetçilere ilişkin iddiaları dile getiren Halil Falyalı’nın finans müdürü Cemil Önal’ın öldürüldüğü haberi, Kıbrıs Gazetesi’nde yer aldı.

‘Can Güvenliği Takip Ediliyor’

CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, Türkiye ve KKTC arasındaki derinleşen skandal hakkında açıklamalarda bulundu. Tan, Halil Falyalı’nın elindeki karanlık dosyaları ifşa ettiği için öldürülen Cemil Önal’ın yaşamının Hollanda’da sonlandırıldığını belirtti. Tan, olayın aydınlatılması ve Ayşemden Akın’ın güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

‘Yargıya Başvurulmalı’

Cemil Önal’ın bir milletvekiliyle görüşme planları yaptığı ve cinayetin bu görüşmenin hemen öncesinde gerçekleştiği iddialarını hatırlatan Tan, konunun yargıya taşınması ve TBMM’de araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. Ancak CHP’nin verdiği araştırma önergesinin AKP-MHP oylarıyla reddedilmesi üzerine endişeler artmış durumda.

‘Ulusal Güvenlik Meselesi’

Namık Tan, ülkede yaşanan skandalların ulusal güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekti. Kirli ilişkiler ve karanlık işlerle anılan bazı siyasetçilerin varlığı, güvenlik endişelerini arttırıyor. Tan, Türkiye’yi yönetenlerin itibarlarının yanı sıra ulusal güvenliği de tehlikeye attığını ifade etti.

Geçmişte Susurluk Skandalı’na benzer olayların yaşandığına dikkat çeken Tan, konunun peşini bırakmayacaklarını ve hesap verilebilirlik ilkesinin önemini vurguladı.

‘Tek Vaadi Mini Külliye’

KKTC’yi sarsan skandalın yanı sıra Türkiye’nin KKTC’ye yönelik baskıları ve Erdoğan’ın ziyareti de eleştirildi. Namık Tan, Erdoğan’ın vaat ettiği mini külliye ile ilgili olarak, halkın tepkilerini değerlendirdi ve Erdoğan’ın popülerliğinin azalmasıyla birlikte KKTC’de organik destek bulma şansının zor olduğunu belirtti.

Related Posts

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Şeker komasına giren çocuk öldü

Ankara’da şeker komasına giren 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

CHP’li Kış: Kumpasla halkın iradesini susturmaya çalışıyorlar!

CHP’li Kış, “Sandıkta yenemeyenler, kumpasla halkın iradesini susturmaya çalışıyor!” dedi.

Hamas’tan ateşkese yanıt ‘olumlu’

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

Otobüs durağında can pazarı: Talihsiz genç kız oracıkta can verdi

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yaşanan feci kazada, bir araç otobüs durağına daldı. 3 Temmuz sabahı 10.40 sularında meydana gelen olayda, 2005 doğumlu iki genç kıza çarpan 1975 doğumlu erkek sürücü, aracını kontrol edemeyerek bir ağaca çarptı. Genç …

Kritik temas: Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.