Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi Hayvanları Koruma Kanunu’nu İnceliyor

Anayasa Mahkemesi, 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 16 maddesi hakkındaki iptal ve yürürlüğü durdurma taleplerini ele almak üzere bugünkü Genel Kurul gündemine aldı. Hayvanseverler, yasa hakkındaki beklentilerini dile getirmek amacıyla sabah saatlerinden itibaren Anayasa Mahkemesi önünde toplanmaya başladı.

AYM önünde nöbet tutan grup, üzerinde ‘Yasayı iptal et, hayvanları yaşat’, ‘Kadına, çocuğa, doğaya, hayvana dokunma’ ve ‘Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük’ yazılı pankartlar taşıyarak, ‘Her yer AYM her yer direniş’, ‘Susma haykır, katliama hayır’ ve ‘AYM yasayı hemen iptal et’ sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Hayvanseverler, gün boyunca burada bekleyişlerini sürdüreceklerini belirtti.

‘Nice Hayvanlar Katledildi’

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2 Ağustos’ta yürürlüğe giren bu yasa, ülkemizin üzerine garabet gibi çökmüş durumda. Hayvanların yaşam hakkını ellerinden almaktadır. İçinde ötanaziyle ilgili maddeler bulunduran bu yasa, birçok hayvanın katledilmesine neden oldu. ‘Yaşam alanı’ adı altında barınak olmayan belediyeler, tel örgülerle çevrili yaşam evleri inşa etmeye başladılar. Bu durum, büyük metropollerde de geçerlidir. Cumhuriyet Halk Partisi, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Bu yasanın iptal edilmesi için buradayız” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Hindistan’dan tehlikeli tahrik: Pakistan’a füze saldırısı

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından başlayan Hindistan-Pakistan gerilimi çatışmaya evrildi. Hindistan dün gece Pakistan ve Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de 9 bölgeyi füzelerle vurdu. Pakistan ise karşılık verileceğini duyurdu. Saldırılarda en az 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir