Heimtextil 2025 Toplantısı Denizli’de Yapıldı

Heimtextil, her yıl Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarıdır. Bu yıl 14-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuara, Denizli’den 66 firma katılım sağladı. Heimtextil 2025 Değerlendirme Toplantısı, M. Feridun Alpat Konferans Salonu’nda Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun yönetiminde yapılan toplantıda, Heimtextil 2025’in çıktıları ele alındı, 2025 yılı için sektördeki beklentiler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Milli katılım konusu, alan ve yer seçimindeki değişiklikler, vize problemleri, ziyaretçi sayılarındaki azalma, sektörel sorunlar, fuar organizasyonlarına dair öneri ve talepler değerlendirildi.

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ve DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizlili firmaları fuarda yalnız bırakmadı. Stantları ziyaret ederek, fuar hakkında görüş alışverişinde bulundular ve sektörün geleceği üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular.

Kasapoğlu, “Heimtextil 2025, Türk ev tekstili sektörünün inovasyon ve kalite konusundaki iddiasını bir kez daha ortaya koyduğu bir fuar. Sektörümüzün dünya çapında ses getiren başarılarını sürdürebilmesi için, sadece üretim değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik, verimlilik ve dijitalleşme alanlarında da yatırımlarımızı arttırmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2025’te Türk markalarının global pazarda çok daha güçlü bir şekilde yer alacağına inanıyoruz” dedi. Başkan Kasapoğlu, genel tekstil-konfeksiyon mal grupları bazında genel Türkiye ihracatı ve ithalatı verilerini katılımcılarla paylaştı.

2025 yılı ihracat hedeflerini aktaran ve 2024 yılı verilerine değinen Başkan Memişoğlu ise, “Bu tür uluslararası fuarlara katılım, sadece markalarımızın küresel ölçekte tanınırlığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sektörümüzün yenilikçi ve rekabetçi yapısını güçlendiriyor. Heimtextil 2025, ev tekstili sektörünün global pazarlarda daha fazla söz sahibi olması adına büyük bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

2025 yılına dair en büyük umut, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte sanayicilerin daha etkili yatırım yapabilmesi ve verimliliğin artırılmasına yönelik hamlelerin hızlanması olarak belirlendi. Toplantı, ev tekstili sektörünün global alanda sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda daha etkili stratejiler geliştirmeye devam edeceği vurgusuyla sona erdi. – DENİZLİ

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Pınar Eczabaşı kimdir?

Türkiye’nin köklü ailelerinden Eczacıbaşı ailesinin saygın isimlerinden Pınar Eczacıbaşı, 6 Mayıs 2025’te 65 yaşında hayatını kaybetti. PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR? Vedat ve Gülçin Eczacıbaşı’nın kızı olan Pınar Eczacıbaşı, Genç Yönetici ve İşadamları …

Bakan Bolat, Birleşik Krallık’ta temaslarda bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Birleşik Krallık ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Rusya’dan “Trump tarifelerinin etkisi” raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir