İran Ordu Günü’nde Yerlisi Fetih 360 ve S-300 Sistemleri Sergilendi

İran Kara Kuvvetleri, Fetih 360 ve S-300 Hava Savunma Sistemlerini Sergiledi

İran’ın başkenti Tahran’da Ordu Günü’nde düzenlenen askeri geçit töreninde Kara Kuvvetleri’ne ait yerli üretim “Fetih 360” balistik füze ve S-300 hava savunma sistemleri sergilendi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ordunun ülke savunmasındaki önemine vurgu yaparak, “Eğer bu kahramanlar olmasaydı düşman ülkemizi işgal etmeye ve İslam Devrimi’ni ortadan kaldırmaya çalışacaktı. Ancak ordunun kararlı varlığı, onların uykusunu kaçırdı. Bu nedenle düşmanın bu yapıya sızması asla kolay olmayacak” dedi.

Tahran’da düzenlenen Ordu Günü törenine İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve üst düzey askeri yetkililer katıldı. Kara, hava ve deniz kuvvetlerine ait çeşitli silahlı ve silahsız insansız hava araçları, hava savunma sistemleri ile zırhlı askeri araçlar törende yer aldı. Ayrıca, Kara Kuvvetleri’ne ait Fetih 360 balistik füze sistemi ve Hava Savunma Kuvvetleri’ne ait S-300 hava savunma sistemleri sergilendi.

“İran Silahlı Kuvvetleri Bölgesel ve Küresel Caydırıcılık Sağlıyor”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, törende yaptığı konuşmada İran Silahlı Kuvvetleri’nin bölgesel ve küresel düzeyde caydırıcılık sağladığını vurgulayarak, “Askerlerimizin varlığı sayesinde bölgede güçlü bir şekilde kendimizi ifade edebiliyor, iletişim kurabiliyor ve barış ile huzurun sağlanmasında etkili olabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Pezeşkiyan, ordunun ülke savunmasındaki önemine de dikkat çekerek, “Eğer bu kahramanlar olmasaydı düşman ülkemizi işgal etmeye ve İslam Devrimi’ni ortadan kaldırmaya çalışacaktı. Ancak ordunun kararlı varlığı, onların uykusunu kaçırdı. Bu nedenle düşmanın bu yapıya sızması asla kolay olmayacak” şeklinde konuştu.

“Ordumuz, Tüm Teçhizatı Kendi İmkânlarıyla Üretebiliyor”

Pezeşkiyan, İran ordusunun ilk zamanlarda yabancı ülkelere bağımlı olduğunu ancak şu anda güçlü bir savunma sanayine sahip olduklarını belirterek, “En basit savunma aracı için bile düşmanlardan yardım istemek zorunda kalıyorduk. Ama bugün güçlü ordumuzun hava, kara ve deniz alanlarında savunma için gereken tüm teçhizatı kendi imkânlarıyla üretme gücüne sahip olduğunu gururla söyleyebiliriz” dedi. – TAHRAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Related Posts

Elon Musk dünyanın sonunu neyin getireceğini tahmin etti!

Teknoloji dünyasının en etkili isimlerinden Elon Musk, bu kez gezegenin geleceğiyle ilgili çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bosch Connected World konferansında konuşan Musk, yapay zekâ ve enerji tüketimi kaynaklı küresel bir çöküş senaryosuna dikkat çekti.

Okul Sporları Türkiye Okçuluk Şampiyonası Sivas’ta başladı

Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Okçuluk Şampiyonası, Sivas’ta başladı. Yarın sona erecek şampiyonada, dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

TEKNOFEST 17-21 Eylül’de kapılarını İstanbul’da açacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 12. kez kapılarını açıyor! 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Bugüne kadar toplamda 11 milyona yakın ziyaretçiye ilham veren TEKNOFEST, medeniyetler beşiği İstanbul’un eşsiz atmosferinde teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirecek.

Bu WhatsApp güncellemesi çok can sıkacak: Reklam arası geliyor

Belli ki dijital dünyada reklamlardan kaçmanın bir yolu yok… WhatsApp’a gelecek yeni güncellemeyle birlikte dünyanın en popüler uygulamasında da resmen ‘reklamlar’ belirecek…

iOS 26’yla hangi yenilikler geliyor?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayında düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2025) yeni işletim sistemi sürümlerini tanıttı. Ancak bu sefer gelen yenilikler, klasik güncellemelerin ötesinde.

Yapay zekâ avukatların başını yaktı | Kullanımı da hatalar da gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de davalara hazırlık aşamasında yapay zekâ ürünlerinden faydalanıp başı derde giren avukatlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Peki bütün sorunlara rağmen neden hukukçular ChatGPT ve benzerlerinden vazgeçemiyor? Daha da önemlisi bu işin sonu nereye varacak?