İtalya, Kanser Hastası 14 Filistinli Çocuğu Roma’ya Getirdi

İTALYA’nın tedavilerini üstlendiği kanser hastası 14 Filistinli çocuk, aileleriyle beraber İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla başkent Roma’ya götürüldü.

İtalya’nın Filistin halkına yönelik insani yardım programı çerçevesinde dün Gazze Şeridi’nden Mısır’a geçirilen kanser hastası 14 çocuk ve aileleri akşam saatlerinde Roma’ya ulaştı. Filistinlileri, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani karşıladı. Bakan Tajani, yaptığı açıklamada, “Gazze’den gelen 14 Filistinli kanser hastası çocuğu ve ailelerini Roma’da karşıladım. Hastanelerimizde tedavi görecekler. Savaşın dehşetini yaşamış insanlara yakın olmaya devam etmek istiyoruz. İtalyan dış politikasının insani taahhüdü, Gazze Şeridi’nin yeniden inşası için büyük mozaiğin bir parçasıdır” dedi.

Related Posts

Aydın’daki yangın sonrası baba ve oğlu gözaltına alındı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde dün zeytinlik alanda çıkan yangına ilişkin baba M.A. (68) ve oğlu E.A. (46) gözaltına alındı.

Ünlü kozmetik markasının ürünü sınıfta kaldı

Almanya’da yapılan kapsamlı el kremi testinde, uygun fiyatlı ürünler zirveye yerleşirken, tanınmış bir kozmetik markasının çevreye zararlı içeriği ve kullanım zorlukları nedeniyle düşük puan alması dikkat çekti.

Atatürkçü teğmenlere sahip çıkan savcı 1226 kilometre uzağa sürüldü

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını kaldırarak ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ dediği için ihraç edilen genç teğmenleri savunan Cumhuriyet savcısı Mehmet Çağlayan, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Fethiye’den Giresun’a atandı.

Son Dakika… CHP’den flaş 10 Temmuz kararı!

Son Dakika… CHP tüm belediye başkanlarını 10 Temmuz Perşembe Günü Ankara’ya çağırdı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in saldırganlığı ve yayılmacılığı kontrol altına alınmazsa, sonuçları küresel ölçekte hissedilecektir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırımın bölgede onlarca yıl boyunca kaydedilen kalkınmayı tersine çevirdiğini belirterek, “İsrail’in saldırganlığı ve yayılmacılığı kontrol altına alınmazsa, sonuçları küresel ölçekte hissedilecektir.” dedi.

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.