Kadınların Üretimdeki Rolü Güçleniyor

Üretken Kadınlar Akademisi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında KTO Karatay Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, kadınların üretimdeki rolünü güçlendirmeyi ve istihdam imkanlarını artırmayı hedefleyen “Üretken Kadınlar Akademisi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.

Proje, üniversite öğrencilerine sahada sosyal sorumluluk bilincini uygulama fırsatı sunarken aynı zamanda sanayide kadın istihdamını destekleyerek girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmayı amaçlıyor. KTO Karatay Üniversitesi’nin akademik desteğiyle hayata geçirilen proje, kadın emeğinin üretim sürecindeki gücünü artırarak toplumsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.

“Kadınların üretime katılımını artıracak ve istihdam fırsatlarını çoğaltacak bir iş birliği gerçekleştirdik”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kadın istihdamının sanayide artırılmasının girişimcilik ekosistemini güçlendireceğini belirterek, “Üniversite olarak öğrencilerimizin iş hayatına daha iyi hazırlanmalarını ve topluma değer katan projelerde aktif rol almalarını önemsiyoruz. Kadınların üretim sürecindeki etkinliğini artırmak temel hedefimiz. Bu projeyle öğrencilerimizin sektörde daha etkili bireyler olmalarını ve kurumsal sosyal sorumluluk anlayışını pratiğe dökerek deneyimlemelerini amaçlıyoruz. Sektörün önde gelen firmalarının desteğiyle yürüttüğümüz bu projenin ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için büyük bir adım olacağına inanıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimizle birlikte projeyi yürüterek sektör deneyimlerini güçlendireceğiz”

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, projenin öğrencilere sosyal sorumluluk projeleri dersleri kapsamında uygulamalı deneyim imkanı sunduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle birlikte iletişim faaliyetlerini yürüterek onların projeye aktif katılımını sağlayacak ve sektör deneyimlerini güçlendireceğiz. Projemizin teorik bilgilerin pratiğe döküldüğü önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, her ay düzenlenecek farklı eğitimlerle paydaş şirketlerde çalışan kadınların gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Uzun vadede sürdürülebilir projeler yaratmayı ve ülkemizde kadınların üretim süreçlerine daha fazla katılımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tören, iş birliği protokolünün imzalanması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. – Konya

Related Posts

Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Türkiye’den 30 ülkeye 75 milyon dalın üzerinde çiçek ihraç edildi, iç pazardaki mezatlarda ise hareketlilik sürüyor.

Pınar Eczabaşı kimdir?

Türkiye’nin köklü ailelerinden Eczacıbaşı ailesinin saygın isimlerinden Pınar Eczacıbaşı, 6 Mayıs 2025’te 65 yaşında hayatını kaybetti. PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR? Vedat ve Gülçin Eczacıbaşı’nın kızı olan Pınar Eczacıbaşı, Genç Yönetici ve İşadamları …

Bakan Bolat, Birleşik Krallık’ta temaslarda bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Birleşik Krallık ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Rusya’dan “Trump tarifelerinin etkisi” raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı

Türkiye’de dün günlük bazda 856 bin 508 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 858 bin 737 megavatsaat oldu.

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.