Kolombiya’dan Trump’ı kızdıracak hamle

Kolombiya Devlet Başkanı Trump’ın Göçmen Politikasına Tepki Gösterdi

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, ABD Başkanı Donald Trump’ın sınır dışı ettiği göçmenleri ülkesine kabul etmeyeceklerini açıkladı. Petro, Trump’ın göçmen kararına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Trump, ülkedeki düzensiz göçmen sorununa dikkat çekerek, ABD-Meksika sınırında Ulusal Acil Durum ilan edeceğini ve yasa dışı göçleri engelleyeceğini belirtmişti. Bu kapsamda sınırda güvenlik önlemlerini artırmak için yeni kararlar almıştı.

Trump’ın kararlarının dış politika hedefleriyle uyumlu olup olmadığının değerlendirilmesi amacıyla yabancı ülkelere yönelik “dış kalkınma yardımları” da geçici olarak askıya alınmıştı.

Related Posts

Destici: Askerimizi, polisimizi şehit eden teröristler için idam cezası getirilmeli

BBP lideri Mustafa Destici, teröristler, kadın ve çocukları istismar edenler için idam cezası çağrısında bulundu.

İsrail basınından çarpıcı iddia: ‘Trump, Filistin devletini tanıyacak’

Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinden önce Filistin’i tanıyacağı iddiası İsrail basını Jerusalem Post’ta geniş yankı buldu. İsrail’e yönelik ziyareti iptal eden Trump’ın “büyük bir açıklama” yapacağını söylemesi beklentiyi arttırdı. ABD’nin İsrail Büyükelçisi ise bu iddiaları sert sözlerle yalanladı.

Putin, ateşkes açıklaması yaptı, İstanbul’u işaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya: Terörsüz Türkiye hedefine ulaşacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin Bakırköy’deki otelde düzenlediği 13. Dönem 1. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı ve Üye Buluşması’nda yaptığı konuşmada, bu derneğin ahlaki ve vicdani temeller üzerine inşa edildiğini, medeniyet yürüyüşünün temsilcisi olduğunu söyledi.

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

Devlet Bahçeli adını anmamıştı: MHP’den ‘Özgür Özel’ açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili isim vermeden yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir