Kosova’daki Yatırımlar Artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ” Kosova’daki yatırımlarımız her geçen gün artarken, iş insanlarımız Kosova’nın ekonomik kalkınmasına katkı sunmayı sürdürmektedir.” dedi.

Bakan Işıkhan, Kosova’nın Ankara Büyükelçiliğince, Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Kosova’da barış ve istikrarın sürdürülmesinin, Balkanlar ve Avrupa’nın barış ve istikrarı için kilit önemde olduğunu belirten Işıkhan, şunları söyledi:

“Belgrad- Priştine Diyalog Süreci ve NATO Kosova Gücü başta olmak üzere, Kosova’da bu yöndeki tüm çabalara aktif destek veriyoruz. 2023-2024 döneminde üstlendiğimiz NATO Kosova Gücü komutanlığını geçtiğimiz ekim ayında başarıyla tamamladık.”

Bakan Işıkhan, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam temeller üzerinde inşa edildiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Kosova’daki yatırımlarımız her geçen gün artarken, iş insanlarımız Kosova’nın ekonomik kalkınmasına katkı sunmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi de her geçen gün büyümektedir. Önümüzdeki dönemde ticaret hacmimizin 1 milyar doları aşacağına inancım tam.”

“İşbirliğimizi geliştirme yönünde ortak iradeye sahibiz”

Eğitim ve kültür alanında TİKA’dan Yunus Emre Enstitüsüne kadar tüm kurumlarla Kosova ile güçlü dayanışma içinde olunduğunu vurgulayan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Kurumlarımızın faaliyetleri, iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmekte, ortak projelerle Kosovalı gençlerin geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemesine imkan sağlamaktadır. Bakanlık olarak, Kosovalı muhataplarımızla bu ilişkilere katkı sağlayacak ve ona yeni boyutlar kazandıracak işbirliğimizi geliştirme yönünde ortak bir iradeye sahibiz. Müzakerelerini kısa sürede tamamladığımız ve imzaya hazır olan sosyal güvenlik anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle, iki ülke vatandaşları ile sigortalılarının mevcut haklarının korunması ve geliştirilmesi mümkün olacaktır. Ülkelerimiz arasında en yakın zamanda imzalanacak bu anlaşmanın, ilişkilerimizi daha da artıracağına ve halklarımız arasındaki sıcak bağları kuvvetlendireceğine inanıyoruz.”

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.