Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Razer Clio İsimli Hoparlör, Ses Deneyimini Yeniden Tanımlıyor

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses cihazları ve aksesuarları alanında yeni ve farklı çözümler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geleneksel kulak içi ve kafa üstü kulaklıkların yanı sıra, küpe görünümlü ya da açık tasarımlı kulaklıkların da popülerlik kazandığı gözlemleniyor. Bu kapsamda, Razer tarafından duyurusu yapılan Clio isimli hoparlör, benzersiz tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.

Clio, adeta koltuğunuza entegre edilmiş bir ses sistemi gibi çalışarak baş yastığı konumunda kullanılabiliyor ve aynı zamanda 5.400 mAh pil kapasitesiyle 14 saate varan kullanım süresi sunuyor. Hoparlörler, sağ ve sol taraflara yerleştirilmiş olup üst kısım kafa yastığı formunda tasarlandığından konfor da göz ardı edilmemiş. Ancak, gerçek performans testleriyle cihazın konfor ve ses kalitesini net olarak değerlendirmek mümkün olacak.

Clio’nun, oyuncu koltuklarına ek olarak yüksek sırtlı ofis koltuklarına da takılabileceği belirtiliyor. Takma işlemi için kayışlı bir sistem kullanılan hoparlör, kullanıcının kafa yapısına ve koltuğun genişliğine göre ayarlanabiliyor. Yastığın açılı kanatları, net tizler ve güçlü baslar sunmak için pasif bir radyatörle birlikte çalışıyor ve ayrıca 43 milimetre sürücüye sahip yakın alan hoparlörleri bulunuyor.

Bu özel hoparlör, Bluetooth uyumlu tüm cihazlarla kablosuz olarak eşleştirilebiliyor ve bilgisayar bağlantısında gecikmeyi önlemek için HyperSpeed kablosuz bağlantı protokolüyle uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Ayrıca, THX Spatial Audio desteği sayesinde etkileyici bir ses deneyimi sunuyor. En önemlisi, ek masaüstü hoparlörlerle entegre edilerek daha büyük bir 7.1 surround ses sisteminin bir parçası olarak kullanılabiliyor. Clio’nun 16 Mayıs’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

ChatGPT’nin saatlerce çalışmanıza gerek bırakmayan yeni ücretsiz aracı… Nasıl etkinleştirilir?

ChatGPT, artık zaman alıcı araştırma süreçlerini tamamen üstlenen “Derinlemesine Araştırma” özelliğini ücretsiz olarak sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir