Kulis: AKP’deki iyimserler, süreç sonunda Demirtaş, Kavala ve Gezi tutuklularının serbest kalacağını düşünüyor

Kulis: AKP’deki İyimserler Süreç Sonunda Demirtaş, Kavala ve Gezi Tutuklularının Serbest Kalacağını Düşünüyor

Nefes yazarı Nuray Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin çağrısı sonrası DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti ve siyasi partiler ile yaptığı görüşmelerle devam eden süreçle ilgili AKP içinde konuşulanları aktardı. “Herkes sürecin uzamaması konusunda hemfikir” diyen Babacan, “Sürecin, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkması, Osman Kavala ve gezi tutuklularının serbest bırakılmasıyla ilgili sonuçlar doğuracağını söyleyen iyimserler de var” ifadelerini kullandı.

Nuray Babacan, “AKP’deki istihbarat notları” başlıklı yazısında, Suriye’deki gelişmeler ve Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin olarak yaptığı çağrının ardından yaşanan süreçle ilgili iktidar partisi kulislerinden detayları aktardı. Babacan, şunları yazdı:

  • “- Çözüm süreci, PKK’nın çok parçalı yapısı üzerinden değerlendiriliyor. İran ve ABD yanlısı kanatlarla ilgili tereddütler var. İran’ın güç kaybetmesine rağmen halen oyun peşinde olduğu, ABD’nin YPG ısrarının sürdüğü gerçeği görülüyor.
  • – Herkes sürecin uzamaması konusunda hemfikir. Kandil ve PKK’nın uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantısı net görülüyor. İlk çözüm sürecinin dışarda bu güçler, içerde FETÖ aracılığıyla nasıl engellendiği anlatılıyor. 2015’te çözüm sürecini sabote etmek için yapılan terör saldırılarından örnekler sıralanıyor.
  • – Sürecin sonuçlarının Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkması, Osman Kavala ve gezi tutuklularının serbest bırakılmasıyla ilgili sonuçlar doğuracağı söyleyen iyimserler de var. Öcalan’ın Kandil’de, Demirtaş’ın Türkiye içinde genç kuşak Kürtlerde etkili olacağı yorumları yapılıyor.
  • – Bu çalışmalarda ‘devlet aklının’ olup olmadığı ile ilgili eleştirilere de yanıt var. Devlet Bahçeli’nin tavrında MİT eski müsteşarları Emre Taner ve Şenkal Atasagun’un etkisi açıktan konuşuluyor. ‘Aynı kuşak’ ifadeleri kullanılıyor. Abdullah Öcalan’ın da aynı dönemin figürlerinden olduğunun altı çiziliyor.
  • – Devletin, şubat sonuna doğru daha net görülecek tabloda, terör örgütünün lağvedilmesi ve silahları bırakması konusunda standart söyleminde bir değişiklik yok. Abdullah Öcalan’ın henüz kendisiyle ilgili bir talepte bulunmadığı dile getirilse de ‘ev hapsi’ satın alınmış gibi.

Bu arada DEM’lilerin ikinci İmralı ziyaretinde Ahmet Türk’ün olacağına kesin gözüyle bakılıyor.”

 

 

Related Posts

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü gözaltına alındı!

Son Dakika Haberi… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

Belediyeyi, 47 yıl sonra kazanan Tutdere, 1 buçuk yıl sonra görevden uzaklaştırıldı… “Siz bu halkın umudunun uzaklaştırdınız”

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışan, 31 Mart’ta yüzde 50 oyla Adıyaman Belediyesi’ni 47 yıl sonra CHP’ye kazandıran Abdurrahman Tutdere hakkında İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırma kararı verdi. CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Aydın, “Siz bu halkın umudunu uzaklaştırdınız, siz bu halkın hayallerini bu memlekete gelecek hizmetleri uzaklaştırdınız. Siz sadece bunu yaptınız” diyerek karara tepki gösterdi.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.

Türkiye Pakistan’da petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’la sağlanan anlaşmayla Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunacağını açıkladı.