Meta, Instagram ve WhatsApp satın alımları nedeniyle zor durumda

Teknoloji Devi Meta, Instagram ve WhatsApp Satın Alımlarıyla Mahkeme Karşısında

Büyük teknoloji şirketlerine yönelik hukuki süreçlere bir yenisi daha ekleniyor. Meta, birkaç yıl önce gerçekleştirdiği Instagram ve WhatsApp satın alımlarıyla sosyal medya pazarında yasa dışı bir tekel kurduğu gerekçesiyle bu hafta Washington’da mahkeme karşısına çıkacak.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açılan bu önemli dava, Meta’nın sosyal platformlar pazarındaki hakimiyetini sürdürmek amacıyla potansiyel rakipleri satın alma stratejisine odaklanıyor.

FTC, META’NIN ÖNEMLİ VARLIKLARINI ELDEN ÇIKARMASINI İSTİYOR

FTC, davayı ilk olarak 2020 yılında açtı ve Meta’nın popüler platformları Instagram ve WhatsApp da dahil olmak üzere en önemli varlıklarından bazılarını elden çıkarmasını talep ediyor.

Komisyona göre, Meta’nın bu satın alma stratejisi, Facebook’un pazar konumunu tehdit etmeden önce ortaya çıkan rakipleri etkisiz hale getirmek amacıyla bilinçli olarak uygulandı.

META, SATIN ALIMLARIN TÜKETİCİYE FAYDA SAĞLADIĞINI SAVUNUYOR

Buna karşılık Meta, söz konusu satın alımların tüketicilere fayda sağladığını ve pazarın o zamandan bu yana TikTok, YouTube ve Apple’ın mesajlaşma araçları gibi güçlü rakiplerin ortaya çıkmasıyla birlikte geliştiğini savunuyor.

Meta’nın Baş Hukuk Müşaviri, davayı hem hatalı hem de ters etki yaratan bir dava olarak nitelendirerek, Amerikan teknoloji şirketlerine yapılan yatırımları caydırdığını iddia etti.

Ayrıca, FTC’nin Meta’yı hedef alırken, hükümetin diğer kollarının Çinlilere ait TikTok’u önceki yönetimin tasarısından “kurtarmaya” odaklandığını belirterek, hükümet politikasındaki bir çelişkiye dikkat çekti.

ZUCKERBERG İFADE VERECEK

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in, rekabeti engellemek amacıyla Instagram’ı satın alma konusundaki iç yazışmaları ve WhatsApp’ın gelecekteki potansiyeli hakkındaki endişeleri de dahil olmak üzere ifade vermesi bekleniyor.

Related Posts

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Meta’dan yapay zekâ süper kümeleri için yüz milyar dolarlık yatırım

Hiç bir işe yaramayan robottan 24 saatte 500 bin dolar kâr ettiler

Yapay zekâya dayalı açık kaynaklı projeleriyle tanınan Hugging Face, Raspberry Pi tabanlı Reachy Mini’yi piyasaya sürdü. Karikatür gibi antenleri ve gözleriyle dikkat çeken robot, kullanıcıya hiçbir özellik sunmuyor. Buna rağmen ilk 24 saatte 500 bin …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Electronic Arts’tan Anthem sevenleri üzen açıklama geldi

2019’da piyasaya sürülen ve ilk altı haftada altı milyon satış hedefiyle yola çıkan Anthem, çıkışından itibaren teknik sorunlar ve içerik eksikliğiyle eleştirilmişti. Oyunun, EA’in 2019’un dördüncü çeyrek mali sonuçlarını olumsuz etkilediği görülmedi …

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.