Netanyahu’yu kızdıracak itiraf: Hamas’ı mağlup edemiyor

İsrail’in Hamas İtirafı: “Mağlup Edemiyoruz”

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud Milletvekili Amit Halevi, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarla 54 bine yakın sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail’in askeri olarak Hamas’ı mağlup edemediğini itiraf etti.

Halevi, İsrail Meclisi (Knesset) Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi üyeliğinden alınmasına neden olan yedek askerlerin görev süresinin uzatılmasına ilişkin kararda muhalefete destek verdiğini ve hükümetin Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirdiğini belirtti.

İsrail’in Hamas’ı mağlup edememesi hakkında konuşan Halevi, “İsrail, Hamas’ı mağlup edemiyor. Düşmanlarımızla aramızda tarif edilemez uçurumlar var. Geçmişteki tüm savaşlarda büyük düşmanlarımızı nasıl yeneceğimizi biliyorduk ama Hamas’ı yenemiyoruz. Bu yüzden askeri terimlerden ziyade çöküş, parçalanma, hasar gibi siyasi terimlerden bahsediyoruz ama yenilgi veya teslimiyet diyemiyoruz” şeklinde konuştu.

Halevi, hükümetin ve ordunun işleyişini izlemek için görevlendirilmesine karşın sorduğu sorulara kaçamak cevaplar aldığını belirterek görevini yaptığı için görevden alındığını kaydetti.

 

İsrail’in Yeniden Başlattığı Saldırılar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. Yeniden başlayan saldırılar sonucunda çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk 3 bin 747 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 552 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53 bin 901’e, yaralıların sayısı da 122 bin 593’e yükseldi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu. Plan gereği, Gazze Şeridi’nin güneyindeki toplama kamplarına sürülecek Filistinlilere İsrail, “hayatta kalacakları” kadar insani yardım verecek.

İsrailli bakanlar, her şeyi yıkarak Filistinlileri güneye, sonra da başka ülkelere sürmeyi planladıklarını açıkladı. İsrail’in Gazze’deki durumu kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışmalara devam ediyoruz. Bu süreçte yaşanan gelişmeleri takip etmeye devam edin.

Related Posts

Erzurum’da Yeni Eğitim Müdürü

Süleyman Ekici, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Yakup Yıldız ise başka bir göreve geçti.

Trump’ın, Zelenski’den şok isteği: ‘Moskova’yı vurabilir misin? Acıyı hissetsinler’

Trump, Zelenski’ye Moskova’yı vurup vuramayacağını sordu, olumlu yanıt alınca Ukrayna’ya uzun menzilli füze transferi sürecini başlattı. Kremlin’e baskı kurmak isteyen Trump, savaşın Rus halkı tarafından da hissedilmesini hedefliyor.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adliyeye sevk edildi… Özgür Çelik: ‘İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bisiklet turu düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 500 sporcunun katıldığı bisiklet turu düzenlendi. Taksim Meydanı’ndan başlayan tur, 15 Temmuz Hafıza Müzesi önünde tamamlandı.

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü gözaltına alındı!

Son Dakika Haberi… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.