Öğretmen Atamaları Son Dakika

MEB Bakanı Yusuf Tekin: “Öğretmen Atamalarında Yeni İstihdam Modeli”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, atamalara ilişkin eleştirilere cevap verirken, eğitim öğretim süreçlerinde fedakarlık yapmaktan kaçınmadıklarını belirtti. AK Parti iktidarları döneminde eğitime genel bütçeden en yüksek payın ayrıldığını vurgulayan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda hassas olduğunu dile getirdi.

Branş dağılımının ihtiyaca yönelik yapıldığına dikkat çeken Bakan Tekin, her branşın önemli olduğunu vurgulayarak, yaklaşık olarak 120 farklı branşları olduğunu belirtti. Atamalarda, ihtiyaç doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Tekin, Türkiye genelindeki okullardaki ders saatlerini baz alarak öğretmen ihtiyacını belirlediklerini, eğer ihtiyaç fazlaysa norm fazlası, eksikse norm eksiği olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, öğretmen atamalarının eşit ve adil bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Rasyonel hesaplamalarla öğretmen ihtiyacını belirliyoruz ve buna göre atamaları yapıyoruz. Ek atama gündemimizde değil.” dedi.

Milli Eğitim Akademisi ve Yeni İstihdam Modeli

Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi üzerinden yeni bir istihdam modeline geçildiğini açıkladı. Lisans eğitiminden sonra öğretmenlerin niteliklerini geliştirmek ve hızla değişen eğitim dünyasına uyum sağlamak amacıyla Milli Eğitim Akademisinin kurulduğunu belirten Tekin, 10 bin kadronun ilk etapta bu akademiye verildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Akademisinin İşleyişi

Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi’nin amacının öğretmenleri farklı okul türlerinde eğitim almalarını sağlamak olduğunu belirterek, uygulama eğitimlerini uzman ve başöğretmenler eşliğinde yapacaklarını dile getirdi. Akademi Giriş Sınavı’nın detaylarını da paylaşan Tekin, velilerin çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri iyi yetişmiş öğretmenler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!