Ormanın yeni koruyucuları envanterde

Ormanın Yeni Koruyucuları: Envant…

ANKARA (İGFA) – Orman Teşkilatı, gücünü artıracak yeni araçları envantere dahil etti.

İklim değişikliğinin etkilerinin Akdeniz havzasını da vurduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin de bu durumdan nasibini aldığını vurgulayarak, “Yeni normal” kavramına hazırlıklı olmak için gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi. Yumaklı, personel ve ekipman kapasitelerini artırmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Bakan Yumaklı, yeni araçlar hakkında bilgi vererek, “Orman yangınlarıyla mücadelede kullanmak üzere 65 arazöz, ORKUT timlerin 8 afet müdahale aracı ve 1 yangın mobil harekat merkezi yönetim aracı ile saflarımızı güçlendireceğiz.” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni araçların savunma güçlerini artıracağını belirten Bakan Yumaklı, 2022 ve 2023 yıllarında 400 yeni arazözü kullanmaya başladıklarını hatırlatarak, “Geçen yıl da 80 arazözü envanterimize ekledik. Bu sayede arazöz sayımızı %36 artırarak toplamda 1751 arazöze ve 5264 kara aracına ulaştık. 2002’de 73 ton olan su atma kapasitemizi 2024 yılında 438 tona çıkardık. Ayrıca 27 uçak ve 105 helikopterden oluşan güçlü bir hava filosuyla desteklenerek, insanlı ve insansız hava araçları ile orman yangınlarına etkin bir şekilde müdahale ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir