Sakarya’da raylı sistemin altyapısı olacak

SAKARYA (İGFA) – Türkiye’de metrobüs kullanan ikinci şehir olmaya hazırlanan Sakarya’da, Millet Bahçesi ile Şehir Hastanesi arasında hayata geçirilen metrobüs hattının istasyon ve durakları için Büyükşehir Belediyesi 27 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkıyor.

Başkan Yusuf Alemdar’ın ulaşımda çok yönlülük ve maksimum verim hedefiyle başlattığı metrobüs çalışması için ilk kazma Karaman Sebahattin Zaim Bulvarı’nda vurulmuştu. Bölge için gelecekte raylı sistemin altyapısını oluşturacak hatta,çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kendi öz kaynaklarıyla çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 17 kilometrelik metrobüs güzergahının yol genişletme çalışmalarında büyük bir ilerleme kaydetti. Ekipler bir yandan yol genişletmesi gerçekleştirirken bir yandan deplase ve altyapı çalışmalarını da tamamlıyor.

Bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltması beklenen yeni ulaşım sistemi metrobüs, Millet Bahçesi ile Şehir Hastanesi arasındaki 11 istasyonda hizmet verecek. Bu istasyonlar karşılıklı iki ayrı duraktan oluşacak. Bu durakların ve turnikelerin yapımı, güvenlik kabinlerinin montajları, elektronik altyapı işlemlerinin yanı sıra güzergâh üzerindeki menfezlerin yapımı ile köprü ara açıklığının kapatılması için 27 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkılacak.

Metrobüs hattı projesini aynı zamanda bölge için gelecekteki raylı sisteminbir hazırlığı olarak gördüklerini hatırlatan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehir içi ulaşımı çeşitlendireceğini belirterek, “Yenikent bölgesine olan ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak metrobüs hattı projemizde ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz yol genişletme, altyapı, menfez, köprü, dolgu ve kazı çalışmalarımızın devam ettiği hattın 11 istasyonu ve 22 durağı için 27 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkıyoruz” diye konuştu.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.