Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Schengen Vizesi Krizi Türkleri Vurdu

Schengen başvurusunda bulunan Türklerin sayısı hızla artarken, vize almak bile çileye dönüştü. İktidarın sessiz kalmasıyla birlikte sorun daha da derinleşiyor. Türkiye’den her kesimden insan, iş seyahatinden öğrenciye, turistle ticari amaçlı seyahate kadar Avrupa kapılarında sıkışıp kalıyor. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göç konusunda iş birliği teklif ederek teşekkür etti.

Öğrenciler Eğitim İmkânından Mahrum

Meloni, Türkiye’den gelen mülteci sayısının sıfırlandığını açıkladı. Ancak 2024’ten beri İtalya’da eğitim alma hakkı kazanan gençler ülkeye kabul edilmedi. Bu duruma tepki gösteren gençler, İstanbul Beyoğlu başkonsolosluğu önünde protestolar düzenledi. Konsolosluklar, iltica riski, maddi yetersizlik ve güvenilir olmayan finansal kaynaklar gibi gerekçelerle başvuruları reddetti.

Yeni Bir Vize Pazarı Doğuyor

Sorun büyüdükçe aracı kurumlar devreye girerek vize başvurularından kar elde etmeye başladı. Konuştuğumuz bir acente yetkilisi, Türklerin yurt dışına gitmek istemesine rağmen vize alamamalarının sorun olduğunu belirtti. Aracı kurumların keyfi uygulamalarına dikkat çeken yetkili, önemli bir vize pazarının ortaya çıktığını ifade etti. Premium Lounge ve VIP başvuru adı altında ekstra ücret talep eden kurumlar, randevuları iptal edebiliyor ve bu durumdan haksız kazanç sağlıyor.

Fotoğraf: Sığınmacılara da Türklere Geçit Verilmedi

Premium Lounge Vize Hizmeti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, aracı kurumların vize sürecini suiistimal ettiğini belirterek, vatandaşlardan extra ücret talep ettiklerini ve haksız kazanç sağladıklarını dile getirdi. Acentelerle yapacakları toplantıda yasal adımlar atacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Türklere Verilen Eğitim Hakları Engellendi

Avrupa Birliği Türk Delegasyonu, vize sorunlarına dikkat çekerek, yetkisiz aracıların dolandırıcılık yaptığını açıkladı. Schengen vizesi başvuru ücretinin 90 Euro olduğu ifade edilirken, aracısız başvuru yapılması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Tekstil devi iflas etti! Ünlü ekonomistten çarpıcı yorum: 6 ayda 96 şirket battı

Son dönemde art arda yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin tekstil sektöründeki önemli oyuncularından biri olan Atak Kumaş Tekstil, iflasını açıkladı. Firma, sektördeki 30 yılı aşkın deneyimiyle tanınıyor ve çok sayıda büyük markaya üretim sağlıyordu. Ancak son dönemde yaşanan mali sıkıntılar, bu köklü şirketin dayanmasını engelledi. Yaşanan iflas üzerine ünlü ekonomistten çarpıcı bir yorum geldi.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Seyahat edecekler dikkat! 15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Filyos Limanı’na demir yolu geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak demiryolu iltisak hattı projesinin yapım ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hat sayesinde, Filyos Limanı’na ulaşan yüklerin, ulusal demiryolu ağı üzerinden iç bölgelere ve sanayi merkezlerine kesintisiz şekilde taşınacağını söyledi.

Borsada geçen hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse

Borsada geçen hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse

Ucuz iletişim dönemi sona erdi: BTK’den o hizmete erişim engeli!

BTK, sekiz farklı eSIM hizmet sağlayıcısına erişim engeli getirdi. Karar, dijital SIM kullanıcıları arasında tepkiyle karşılandı.