Sinema Atölyesi’nde ilk zil çaldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Sinema Atölyesi Başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, BüyükşehirAkademi kapsamında düzenlediği sinema atölyesi ile eğitim ve sanata değer katmaya devam ediyor.

8 Hafta Boyunca Eğitimler Devam Edecek

8 hafta sürecek olan Büyükşehir Akademi sinema atölyesi derslerine katılanlar, sinemanın büyülü dünyasını ve Türkiye’deki gelişim sürecini doğuşunu Doğuşcan Göker’in rehberliğinde keşfettiler.

Sinema, Modern İnsanın Hayatta En Büyük Kazanımlarından Biridir

Sinema dünyasının Para’da doğduğunu vurgulayan Göker, “Fotoğraf kareleri anı dondururken, sinema o anı hareketlendiriyordu. Bu özellik, sinemayı son derece güçlü bir iletişim aracı haline getirdi. Bir insanın yaşamı sona erse bile, görüntüsü hayatta olduğu sürece yaşamaya devam ediyordu. Bu nedenle, sinema modern insanın en büyük zaferlerinden biri olarak kabul edilebilir.” şeklinde konuştu.

Sinema’nın Tarihsel Seyri

Anadolu’da sinema salonunun ilk kez 1908 yılında açıldığını hatırlatan Göker, “Sinemanın ilk büyük zaferi, 1900 yılında Paris’teki Uluslararası Ticaret Fuarı’nda gerçekleşiyor. Bu fuar, sinema ve Eyfel Kulesi tarafından göze çarpıyor. Bu etkinlik aslında kapitalizmin dünya sahnesine çıkışı olarak da yorumlanabilir. Sinema, başlangıcından itibaren sadece bir eğlence aracı olmaktan öte, bir kültür, güç gösterisi ve teknoloji harikası olarak varlığını sürdürdü.” dedi.

Sinemanın büyülü dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Büyükşehir Akademi’nin diğer eğitimleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için www.sakarya.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!