Son Dakika… DEM Parti’den ‘Lozan’ sorusuna yanıt: ‘Basın takıldı kaldı, haksızlık’

Siyasi Parti DEM, Terör Örgütü PKK’nın Fesih Kararını Tartıştı

Son dakika gelişmesine göre, terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından DEM Parti ilk grup toplantısını gerçekleştirdi.

DEM Partili Bakırhan’ın açıklamalarının hemen ardından, ‘Lozan’ konusu DEM Partili kaynaklar arasında tartışma konusu oldu.

SÖZCÜ TV’de yayınlanan Öncesi Sonrası programında gazetecilere konuşan kaynaklar, açıklamalarını okuyan Senem Toluay Ilgaz, şu ifadeleri aktardı:

“Tarişmeyi Lozan’a Sıkıştırmak Haksızlık”

“Basın, Lozan konusuna takılıp kalmış durumda. Örgüt kendini feshetti, bu konuya odaklanmalıyız. Lozan’ın ortadan kalkması gerektiğini iddia etmiyorlar.

Manipülatif bakış açılarını art niyetli buluyorum, örgütün ortadan kalkacağı ve demokratik sürece döneceği belirtiliyor.

Bu tartışmayı sadece Lozan’a indirgemek haksızlık. Tarihi gelişmelere haksızlık yapmamalıyız. Bu bir düşmanlık gösterisi.

‘Silahları bırakıyoruz’ diyorsunuz, ‘ortadan kalktık’ diye açıklama yapılıyor ama hala Lozan üzerinden eleştiriliyor.

İlk günden beri çözüm çerçeve yasası çıkarılması gerektiğini söylüyoruz ve bu sürece katılan herkes için hukuki güvence sağlanmalı”

Bakırhan Toplantıda Soruları Yanıtladı

Partisinin grup toplantısının hemen ardından soruları yanıtlayan Bakırhan, “PKK’nın fesih ve silah bırakma açıklamalarındaki Lozan ifadesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Süreç ilerledikçe bu konuyu muhataplarına sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

Related Posts

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a hapis istemi!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 8 yıl 2 aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

MUSKİ’nin Bodrum ihalelerine savcılık soruşturma açtı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son binlerce defa patlayan Bodrum içme suyu isale hattında bakım ve onarım çalışmalarını yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün bakım onarım ve yenileme çalışmaları sırasında yaptığı ihalelerle ilgili savcılığın soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Pazarlık usulü yapılan ihale dosyalarına savcılık el koydu.

Trump masaya yumruğu vurdu: ‘Rusya ve Ukrayna masaya oturacak!’

ABD Başkanı Trump, Ukrayna ile Rusya arasında doğrudan görüşmelerin başlamaması halinde Washington’un sürecin dışına çekileceğini ilan etti. Özel Temsilcisi aracılığıyla taraflara ültimatom gönderen Trump, “Bu bizim savaşımız değil ama sona ermesi için arabulucu olabiliriz” mesajı verdi.

Bölgenin sevilen gazeteci Arif Çakmak hayatını kaybetti

Elazığ basınının duayen isimlerinden, Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir nefes darlığı şikayeti nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören ve geçtiğimiz haftalarda entübe edilen Çakmak, bugün öğle saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan avukattan mesaj

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanan CHP’nin önceki dönem Beykoz Gençlik Kolları Başkanı avukat Burak Saldıroğlu, Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajda, “Umutsuzluğa kapılmayın. Yapılan her hukuksuzluğa karşı hep beraber omuz omuza mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Destici: Askerimizi, polisimizi şehit eden teröristler için idam cezası getirilmeli

BBP lideri Mustafa Destici, teröristler, kadın ve çocukları istismar edenler için idam cezası çağrısında bulundu.