Tayfun Demirören kimdir, ne iş yapıyor? Tayfun Demirören kimin oğlu? Tayfun Demirören neden tutuklandı?

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Tayfun Demirören 15 Şubat gece yarısı İstanbul Havalimanına ailesini karşılamaya gittiği esnada 66 milyonluk borcu yüzünden kesinleşmiş cezası olduğu ortaya çıkınca gözaltına alındı. İnfaz işlemleri yapılan Demirören cezaevine gönderildi. Peki, Tayfun Demirören kimdir, ne iş yapıyor? Tayfun Demirören kimin oğlu? Tayfun Demirören neden tutuklandı?

FİKRET TAYFUN DEMİRÖREN KİMDİR?

Fikret Tayfun Demirören, Demirören Holding’in yönetim kurulu üyesidir. Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biridir. Tayfun Demirören, 1996 yılında Demirören Holding bünyesinde iş hayatına başladı.

Demirören Holding’in enerji, inşaat, eğitim ve medya gibi çeşitli sektörlerindeki şirketlerinde yönetici pozisyonunda görev aldı.

Tayfun Demirören eğitimini İngiltere’de tamamladı. 2014 yılında Almanya merkezli ‘Mikare Real Estate’ şirketini kurdu. Bu şirketle gayrimenkul ve alternatif madencilik alanında yatırımlar yapmaya başladı.

TAYFUN DEMİRÖREN KİMİN KARDEŞİ?

Tayfun Demirören, Yıldırım Demirören’in kardeşidir. Yıldırım Demirören, Beşiktaş JK’nin 32. başkanı olarak 2004 ve 2012 yılları arasında görev almıştır. 2012 ila 2019 yılları arasında ise Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı yapmıştır.

Tayfun Demirören, Erdoğan Demirören ile Tülin Demirören çiftinin oğullarıdır. Erdoğan Demirören, Demirören Holding’in kurucusuydu.

TAYFUN DEMİRÖREN NEDEN TUTUKLANDI?

İddialara göre Tayfun Demirören, Mikare Real Estate ile ilgili ticari faaliyetler nedeniyle tutuklandı. Demirören’in 66 milyon liralık iki karşılıksız çek nedeniyle tutuklandığı iddia edildi.

Almanya’daki Charlotteburg Bölge Mahkemesi’nin Mikare Real Estate hakkında geçici iflas kararı verdiği ve Demirören’in proje üzerindeki tasarruf hakkını dondurduğu haberleri yer aldı.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.