TOGÜ Tıp Fakültesinden sağlıklı yaşam için bilgilendirme etkinliği

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri sağlıklı yaşam için bilgilendirme etkinliği yaptı.

TOGÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri, sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla camilerde bilgilendirme etkinliği düzenledi. Delikkapı ve Şehitler Camilerinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgi verildi ve düzenli fiziksel aktivite yapmaları tavsiye edildi.

Etkinlikte, akademisyenler ve öğrenciler, vatandaşlara sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersizin faydaları ve sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgiler verdi.

Katılımcılara, dengeli beslenme, günlük su tüketimi ve aktif bir yaşam tarzı benimsemenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri aktarıldı. Ayrıca, vatandaşların sorularına yanıt verilerek, kişisel sağlıklarına dair önerilerde bulunuldu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin sağlık alanındaki bilgi birikiminin halkla paylaşılmasına katkı sağlayan bu tür sosyal sorumluluk projeleri, sağlıklı yaşamın yaygınlaştırılmasına destek sağlıyor.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.