Trump, göçmenlere karşı savaş açtı: Güney sınırına yığılma yapılıyor

ABD Güney Sınırına 1.500 Asker Gönderildi

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı bir karar doğrultusunda güney sınırına 1.500 asker gönderdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Vekili Robert Salesses, güney sınırındaki yasa dışı göçmen faaliyetlerine karşı operasyonların güçlendirilmesi amacıyla istihbarat analistleri ve helikopter pilotlarını da içeren bir birliğin konuşlandırılacağını belirtti.

Askerlerin sınır bölgesine ulaşmaya başladığı doğrulandı ve Pentagon, ek olarak 2.000 takviye askerin daha hazır beklediğini bildirdi. Halihazırda sınırda görev yapan 2.500 Ulusal Muhafız ve yedek birliklerin bulunduğu belirtildi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın sınır güvenliği operasyonlarına destek sağlamak üzere görevlendirilen askerlerin, sınır dışı işlemlerine yardımcı olmak amacıyla askeri uçakların sağlanacağı açıklandı. Beyaz Saray ise sınır dışı uçuşların başladığını ve yasadışı göçmenlerin ülkelerine askeri uçaklarla geri gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın ABD’ye yasadışı şekilde girenlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını açıkça belirttiğini ifade etti. Sözcü, askeri uçaklara bindirilen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Göçmenleri taşıyan iki askeri uçağın Guatemala’ya uçtuğu ve sınır dışı operasyonlarında kullanılan askeri birimlerin 1.500 yeni askerden ayrı tutulduğu belirtildi. İç Güvenlik Bakanlığı, bu operasyon dahilinde 5 binden fazla göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Başkan Trump, göreve geldiği ilk dönemden bu yana güney sınırındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı amaçlayan kararlar aldı. 2018 yılında, Meksika’dan ABD’ye doğru yola çıkan bir göçmen konvoyunun ardından sınıra aktif görevde bulunan askerlerin gönderilmesi talimatını vermişti. Bu kararın ardından Teksas, Arizona ve Kaliforniya’ya 7 binden fazla asker konuşlandırılmış ve bölgede helikopter taburları, iletişim ve sağlık birimleri görev yapmaya başlamıştı.

Başkan Trump ayrıca güney sınırında ulusal bir acil durum ilan ederek Pentagon’a kontrolü artırmak için gerekli adımları atma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir