Trump’ın, Zelenski’den şok isteği: ‘Moskova’yı vurabilir misin? Acıyı hissetsinler’

Trump, Zelenski’ye Silah Yardımını Onayladı

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile 4 Temmuz’da yaptığı görüşmede dikkat çeken bir konuya değindi.

Trump, “Volodimir, Moskova’yı vurabilir misin? Petersburg’u da vurabilir misin?” diye sordu. Zelenski’nin ise, “Kesinlikle, eğer bize bu silahları verirseniz vurabiliriz” şeklinde yanıt verdiği biliniyor.

Trump, “İyi, onlara acıyı hissettirmek ve Kremlin’i masaya oturtmak istiyorum” diyerek karşılık verdi.

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Trump, Ukrayna’ya silah yardımını tekrar sağladı ve Avrupa’nın bu silahları karşılama konusunda anlaşmaya vardığını belirtti.

Putin ve Savaş

ABD Başkanı Trump, Putin’in ateşkes görüşmelerine yaklaşmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını hem basına hem de yakın çevresine aktardı.

Zelenski ile yapılan bu görüşmenin, Trump’ın Putin ile yaptığı “hayal kırıklığı yaratan” telefon görüşmesinden bir gün sonra gerçekleştiği bildirildi.

Trump, savaşın etkilerini Moskova’da hissettirmek için uzun menzilli silahların kullanılmasını istediği açıkça belirtti.

Uzun Menzilli Silahlar Ukrayna’ya İletilecek

Geçtiğimiz hafta Roma’da yapılan görüşmelerde, ABD tarafı NATO aracılığıyla Zelenski’ye üçüncü taraflar aracılığıyla uzun menzilli sistemler sunmayı planladı.

Bu sayede Trump, Kongre onayı gerektirmeyen bir mekanizma kullanarak müttefik ülkelere satış yapmayı ve bu silahları Ukrayna’ya ulaştırmayı amaçladı.

Ukraynalı yetkililer, 1.600 kilometreye kadar menzile sahip Tomahawk füzelerini talep etti ve füzeler kısa süre içinde Ukrayna’ya ulaştırılmak üzere hazırlandı.

Trump ayrıca, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile yaptığı görüşmede Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemlerinin sağlanacağını duyurdu; ancak diğer silahların sevkiyatı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Related Posts

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adliyeye sevk edildi… Özgür Çelik: ‘İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bisiklet turu düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 500 sporcunun katıldığı bisiklet turu düzenlendi. Taksim Meydanı’ndan başlayan tur, 15 Temmuz Hafıza Müzesi önünde tamamlandı.

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü gözaltına alındı!

Son Dakika Haberi… LeMan Dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı daha bu yıl toprağa verilecek

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 7’si daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Bu yılki törenin ardından anıt mezarlıkta toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 772’ye yükselecek.

Belediyeyi, 47 yıl sonra kazanan Tutdere, 1 buçuk yıl sonra görevden uzaklaştırıldı… “Siz bu halkın umudunun uzaklaştırdınız”

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışan, 31 Mart’ta yüzde 50 oyla Adıyaman Belediyesi’ni 47 yıl sonra CHP’ye kazandıran Abdurrahman Tutdere hakkında İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırma kararı verdi. CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Aydın, “Siz bu halkın umudunu uzaklaştırdınız, siz bu halkın hayallerini bu memlekete gelecek hizmetleri uzaklaştırdınız. Siz sadece bunu yaptınız” diyerek karara tepki gösterdi.