Turizmde 65 milyar dolar gelir hedefi

Türkiye Turizm Sektöründe Önde Gelen Ülkeler Arasında

Türkiye, turizmdeki gelişmelerle dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Elde ettiği gelir ve turist sayısıyla dikkat çeken Türkiye, sektördeki yenilikleri ve atılımlarıyla ön plana çıkıyor.

Turizm acenteleri, sektöre yeni rotalar kazandırmayı hedefleyerek bu yıl da büyümeyi sürdürmeyi amaçlıyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, Türkiye’nin turizmdeki başarısını korumak için sektör olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Bağlıkaya’nın değerlendirmesine göre, Türkiye’de Ramazan Bayramı öncesinde sezonun erken açılması bekleniyor. Bu durum iç turizmde hareketlilik ve yurt dışı turizmde artış sağlayacak. Turizm gelirleri ve turist sayısındaki artışlar Türkiye’de de benzer şekilde devam ediyor.

Bağlıkaya, Türkiye’nin önemli turizm pazarlarının Almanya, Rusya ve İngiltere olduğunu belirtti. Orta Avrupa ülkelerinden de yoğun turist akışı bekleniyor. Türkiye, turizmde dördüncü sırada yer alarak döviz girdisi ve istihdam sağlayan kilit bir sektöre sahip.

Farklı Turizm Alanlarına Odaklanma

Turistlerin beklentilerindeki değişimleri göz önünde bulundurarak Türkiye, turizm çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Gastronomi, kültür, inanç ve sağlık turizmi gibi alanlara odaklanarak turistlere yeni deneyimler sunmayı planlıyor.

Bağlıkaya, Türkiye’nin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve mevcut destinasyonların daha iyi tanıtılması gerektiğini belirtti. Anadolu’nun keşfedilmemiş bölgelerini turizme kazandırmayı amaçlayan projeler yürütülüyor.

TÜRSAB, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni turizm projeleri gerçekleştirerek çeşitliliği artırmayı planlıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin gastronomi potansiyelini değerlendirmeye yönelik adımlar atan Bağlıkaya, her ürünle rekabet edilebilecek düzeyde ürün zenginliğine sahip olduklarını vurguladı.

Turizm sektörünün Türkiye’nin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Bağlıkaya, sektörün başarısının devam edeceğine inandıklarını ve tüm paydaşlarla işbirliği içinde hareket ederek sektörü daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Ucuz iletişim dönemi sona erdi: BTK’den o hizmete erişim engeli!

BTK, sekiz farklı eSIM hizmet sağlayıcısına erişim engeli getirdi. Karar, dijital SIM kullanıcıları arasında tepkiyle karşılandı.

Bir yaprak bir böcek Koç’a servet kazandırdı: Dalga geçenler kazanca inanamadı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği alternatif tarım projeleri, vatandaşlara yeni kazanç yolları açıyor. Muş’ta yaşayan Halil Koç da bu desteklerle tanıştığı ipek böcekçiliği sayesinde sadece 50 günde binlerce liralık gelir elde etti. Hiçbir …

ÖTV artışları durmuyor: O rakı grubuna da zam geldi!

Enflasyon sonrası yapılan vergi düzenlemeleriyle birlikte alkollü içecek sektöründe yeni fiyat artışları gündeme geldi. Özellikle rakı gruplarında dikkat çeken değişiklikler yaşanıyor. Sektör temsilcileri zammın devam edebileceğine işaret ediyor.

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …

Brent fena yükseldi: Akaryakıta yine zam mı geliyor?

Küresel petrol piyasalarında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tarifelere dair karar süresini 1 Ağustos’a ertelemesi, belirsizlikleri artırırken petrol fiyatlarını destekleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Çarşamba …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.