Türkiye’nin İklim Ağı kuruldu

Türkiye İklim Ağı Kuruldu!

İstanbul (İGFA) – Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesini güçlendirecek politikaların geliştirilmesi amacıyla oluşturulan İklim Ağı, Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe), Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, ClientEarth, Doğa Derneği, Greenpeace Türkiye, Hukuk Doğa ve Toplum Vakfı (HUDOTO), İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği (İDPAD), İklim için 350 Derneği (350 Türkiye) ve birçok kuruluşun katılımıyla kuruldu.

İklim Ağı, 15 farklı sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındırarak enerji dönüşümü ve ekosistem bütünlüğünün korunması gibi kritik konularda somut adımlar talep ediyor.

İklim Ağı üyeleri, iklim değişikliğiyle mücadelenin doğa koruma tarafından değil, aynı zamanda sosyoekonomik bir dönüşümle ele alınması gerektiğini vurguluyor. Bu kapsamda, sera gazı emisyonlarını azaltacak iklim hedeflerinin belirlenmesi, kömürden çıkışın hızlandırılması, adil bir enerji geçişinin sağlanması ve doğal alanların korunmasına yönelik tedbirlerin alınması toplum refahını artıracak bir dönüşüm için önemli adımlar olarak gösteriliyor.

WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Müdürü Tanyeli Behiç Sabuncu, mevcut politikaların 1.5°C hedefiyle uyumlu olmadığını belirterek, Türkiye’nin 2053 net sıfır hedefine ulaşabilmesi için daha iddialı ara hedeflere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Berna Balcıoğlu ise, 2025 yılında yürürlüğe girmesi planlanan İklim Kanunu taslağının gerekli azaltım ve uyum hedeflerini içermediğine dikkat çekerek, iklim politikalarının oluşturulma süreçlerinde sivil toplumun dahil edilmesinin önemine değindi.

Related Posts

Dünyaca ünlü maden suyunda dışkı kaynaklı bakteri tespit edilmişti: Devletin işlemi gizlediği ortaya çıktı

Fransa’da Perrier marka maden suyunun bazı şişelerinde dışkı kaynaklı enterobakteri tespit edilmesi dünya genelinde gündem olmuştu. Nestle Waters’ın Perrier, Hepar ve Contrex markalarında yasaklı işlemler kullandığını kabul etmesinin ardından, Fransız Senatosu yeni raporunda Macron hükümetinin bu durumu yıllarca örtbas ettiğini açıkladı.

Güney Afrika’daki kaçak madenlerde altın vaadiyle çocuklara cinsel istismar

Güney Afrika’daki kaçak madenlerde altın vaadiyle çocuklara cinsel istismar

ABD’de kasırga 21 can aldı

ABD’nin Kentucky ve Missouri eyaletlerinde görülen şiddetli fırtına ve kasırga sonucu en az 21 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Emniyette yeni yasa krizi: Emniyet müdürleri ve Bakanlık karşı karşıya geldi

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve ‘1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin’ ilçe emniyet müdürü olarak atanmasına imkan veren düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde krize neden oldu. Yeni sistemde il emniyet müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin aynı rütbeye sahip olmasının ‘hiyerarşi ve emir komuta’ krizine neden olabileceği belirtilirken, bazı il emniyet müdürleri düzenlemeyi hazırlayan İçişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

İstanbul’da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

İstanbul’da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Gazze’de İsrail saldırılarında hayatını kaydenlerin sayısı 53 bini aştı!

Hamas yönetimindeki Gazze’nin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 153 kişinin cenazesinin hastanelere ulaştığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin yedisinin, önceki günlerde düzenlenen saldırıların ardından enkaz …