Bartın Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağında meydana gelen patlamaya ait aksiyon yapma maksatlı kente geldiği bedellendirilen bireylerin Amasra’ya girişinin 3 gün müddetle yasaklandığını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, 14 Ekim’de meydana gelen maden kazasıyla ilgili kente vilayet dışından farklı kümelerin gelerek çeşitli aksiyonlarda bulunabileceği bilgisinin edinildiği belirtildi.
3 GÜNLÜK YASAK KARARI ALINDI
Açıklamada, Vilayet Yönetimi Kanunu uyarınca valinin, kabahat işlenmesini önlemek, kamu sistem ve inancını korumak için gereken önlemleri aldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:
“Vali, kamu nizamı yahut güvenliğinin olağan hayatı durduracak yahut kesintiye uğratacak biçimde bozulduğu ya da bozulacağına ait önemli belirtilerin bulunduğu hallerde 15 günü geçmemek üzere vilayetteki muhakkak yerlere girişi ve çıkışı kamu tertibi ya da kamu güvenliğini bozabileceği kuşkusu bulunan şahıslar için sınırlayabilir; muhakkak yerlerde yahut saatlerde bireylerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir yahut kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.
Bu bağlamda, mevzuat doğrultusunda çeşitli hareket ve etkinliklere katılmak üzere vilayetimize geldiği bedellendirilen şahısların, ferdî yahut toplu bir biçimde türlü araçlarla Amasra ilçesi mülki sonları içerisine (jandarma bölgesi dahil) girişleri 22 Ekim saat 00.01’den 24 Ekim saat 23.59’a kadar 3 gün müddetle yasaklanmıştır.” (AA)