X şirketi, nefret söylemlerinin denetimine ilişkin yasa nedeniyle New York eyaletine dava açtı

Elon Musk’ın Sahibi Olduğu Sosyal Medya Platformu X, New York Eyaletine Dava Açtı

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın, sahibi olduğu sosyal medya platformu X, şirketlerden çevrim içi ortamdaki nefret söylemlerine ilişkin denetimlerini raporlamalarını isteyen yasa gerekçesiyle New York eyaletine dava açtı.

X şirketi, eyalette Aralık 2024’te yürürlüğe giren yasaya karşı New York Güney Bölge Mahkemesi’ne başvurdu. Yasaya karşı çıkan şirket, anayasadaki ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğini savundu.

Şirketin iddiasına göre, sosyal medya platformlarında hangi içeriklere yer verileceğinin denetlenmesi, hangi ifadelerin nefret söylemi kabul edileceğine dair verimli bir tartışma ortamının oluşmasını tehlikeye atabilir.

X şirketi, 2024’te California eyaletine benzer bir yasa nedeniyle dava açmış ve dava sonucunda şirketlerin sahip olduğu platformlardaki nefret söylemlerine ilişkin içerik denetleme raporu sunma zorunluluğu yürürlükten kaldırılmıştı. (AA)

Related Posts

‘Varoş’ polemiği: Mine Tugay için şok iddialar

Oyuncu Bahar Şahin, Arya Bektaş’ın YouTube kanalında “Zalim İstanbul” setinde psikolojik şiddete uğradığını iddia etti. Şahin, bir kadın oyuncu tarafından sürekli zorbalandığını ve şiddete maruz kaldığını anlattı.

Hikmet Hacıyev: Dezenformasyonla Mücadelede Başarı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, 2. Karabağ Savaşı’ndaki dezenformasyona değindi.

Adli tatil başladı

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başladı, 31 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Çağatay Ulusoy’u daha önce böyle görmediniz! Yeni imajı hayranlarını ikiye böldü

“Eşref Rüya” dizisinin yıldızı Çağatay Ulusoy yeni imajıyla adından söz ettirdi. Bıyık bırakan oyuncu yeni imajıyla hayranlarını ikiye böldü. Bazıları bıyığın Ulusoy’un imajına hava kattığını belirtirken bazıları ise Tamer Karadağlı ve Bayhan benzetmesi yaptı.

Tur teknesi alabora oldu: 37 ölü

Vietnam’ın Ha Long Körfezi’nde yaşanan kazada 48 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan tur teknesi aniden çıkan fırtına nedeniyle alabora oldu. Yetkililer, 11 kişinin kurtarıldığını, 37 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 5 kişinin kayıp olduğunu açıkladı …

YKS’de ‘400’ hüsranı

TYT’de (Temel Yeterlilik Sınavı) 40 soruluk temel matematik testinde doğru ortalaması geçen yıl 6,9 iken bu yılki sınavda 6’ya düştü. AYT’de Kimya’da 13 soruda 1,7; Edebiyat branşında ise 24 soruda 6,6 doğru ortalaması çıktı. 400 ve üstü puan alanların sayısı ise sadece 44 bin 193 olarak açıklandı.