Yangınlar kontrolden çıktı: Birçok köy tahliye edildi!

Yunanistan’da Orman Yangınları Kontrolden Çıktı: Avrupa Birliği’nden Yardım Talebi

Yunanistan genelinde çıkan orman yangınları nedeniyle başkent Atina’ya yakın bölgelerde tahliyeler başlarken, ülke Avrupa Birliği’nden (AB) yardım talebinde bulundu.

Attika Bölgesi’ne bağlı Krioneri ve Parnitha ilçeleri ile Eğriboz (Evia), Çuha (Kithira) Adası ve Mora Yarımadası’nın Messinia ilinde farklı noktalarda yangınlar çıktı. Başkent Atina’nın da içinde bulunduğu bölgelerde alevler etkisini artırırken, birçok köy güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

Yetkililer, ana cephenin kontrol altına alındığını ancak bazı bölgelerde yangının sürdüğünü belirtti. Yangınlara 200’den fazla itfaiyeci, helikopterler ve uçaklarla müdahale ediyor.

İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Ioannis A. Kefalogiannis yaptığı açıklamada, “İtfaiyeciler yaralandı, canlar tehlikeye girdi, ormanlar ve evler yandı.” ifadelerini kullandı. İtfaiye sözcüsü Vassilis Vathrakoyannis ise son 24 saatte ülke genelinde 52 orman yangınının çıktığını bildirdi.

Yangın felaketiyle mücadele eden Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’na başvurarak 6 ek yangın söndürme uçağı talebinde bulundu.

ADALARDA DA DURUM KRİTİK

Evia Adası’ndaki Pissona bölgesinde başlayan yangın hızla büyürken, bazı köylerde elektrik kesintisi yaşandı ve 6 itfaiyeci yaralandı. Kithira Adası’nda çıkan yangın nedeniyle 139 kişi, sahil güvenlik ve özel teknelerle Limnionas plajından tahliye edildi.

Messinia’nın Trifylia bölgesindeki yangın ilerlemeye devam ederken, Girit’in Chania bölgesinde çıkan yangın en az iki eve zarar verdi.

Uzmanlar, sıcaklıkların 44 dereceye ulaşmasının yanı sıra kuvvetli rüzgarların yangın riskini artırdığına dikkat çekiyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

Fildişi Sahili’nde feci kaza: 16 kişi öldü

Fildişi Sahili’nde yolcu otobüsüyle kamyonun çarpışması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı.

Nijeryalı kadınlar Afrika Uluslar Kupası’nda 10. kez şampiyon oldu

Kadınlar Afrika Uluslar Kupası (WAFCON) final maçında Fas ve Nijerya takımları Fas’ın başkenti Rabat’taki Prens Moulay Abdellah Stadı’nda karşılaştı. Taraftarlar karşılaşma öncesi stadyuma akın etti. Oynanan final mücadelesinde Fas’ın “Atlas Aslanları” ile Nijerya’nın “Süper Şahinleri” karşı karşıya geldi.

Yozgat’ta otomobil ve minibüs çarpıştı: Bir ölü, iki yaralı

Yozgat’ta bir otomobil ile minibüs çarpıştı. Kazada bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Öcalan’la görüşen DEM Parti İmralı Heyeti’nden bir gün sonra açıklama: ‘Komisyon’ ayrıntısı dikkat çekti

DEM Parti İmralı Heyeti, dün PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi. Partiden, görüşmeden bir gün sonra açıklama geldi. Açıklamada, Öcalan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve siyasi partilerle yapılan görüşmeler hakkında fikir teatisine bulunulduğu belirtildi.

ABD’li senatörler ateşkes istiyor

ABD Senatosunun önde gelen 6 Demokrat ismi, Başkan Donald Trump’a, “Gazze’de ateşkes için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya baskı yapması” çağrısında bulundu.

Okul inşaatında ceset bulundu! Ekipler harekete geçti

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Hatip Mahallesi Eski Sanayi Çarşısı’nda yapımı devam eden bir okul inşaatında erkek cesedi bulundu.