YD-ÜFE Yıllık %19,34 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) mart ayında yıllık bazda yüzde 19,34 artış gösterdi. Ayrıca, aylık bazda da yüzde 4,06 artış kaydedildi.

YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık bazda yüzde 19,30 artış gösterirken, sanayinin madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yıllık değişim yüzde 21,70, imalatta ise yüzde 19,30 oldu.

Ana sanayi gruplarına bakıldığında ise, ara mallarında yıllık bazda yüzde 18,41, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 22,03, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 20,82 artış kaydedilirken, enerjide yüzde 5,08 azalış yaşandı. Sermaye mallarında ise yıllık bazda yüzde 23,24 artış gözlendi.

Aylık bazda YD-ÜFE imalat ürünlerinde yüzde 4,05 artarken, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 4,24, imalatta ise yüzde 4,05 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarındaki aylık değişimler ise şu şekilde gerçekleşti: ara mallarında yüzde 4,34, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,73, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 3,89 artış yaşanırken, enerjide yüzde 4,03 azalış ve sermaye mallarında yüzde 5,38 artış kaydedildi.

YD-ÜFE verileri Bayburt’tan bildirildi.

Related Posts

İnegöl’de Hırsızlık Olayı

İnegöl’de bir AVM’de hırsız, iki parfüm çalıp kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kameralarında.

Pazaryeri Belediyesi’nden Yangın Mağdurlarına Destek

Pazaryeri Belediyesi, yangından etkilenen çiftçiden 20 ton karpuz alarak halka ücretsiz dağıttı.

Tekstil devi iflas etti! Ünlü ekonomistten çarpıcı yorum: 6 ayda 96 şirket battı

Son dönemde art arda yaşanan iflaslara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin tekstil sektöründeki önemli oyuncularından biri olan Atak Kumaş Tekstil, iflasını açıkladı. Firma, sektördeki 30 yılı aşkın deneyimiyle tanınıyor ve çok sayıda büyük markaya üretim sağlıyordu. Ancak son dönemde yaşanan mali sıkıntılar, bu köklü şirketin dayanmasını engelledi. Yaşanan iflas üzerine ünlü ekonomistten çarpıcı bir yorum geldi.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Seyahat edecekler dikkat! 15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Filyos Limanı’na demir yolu geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak demiryolu iltisak hattı projesinin yapım ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hat sayesinde, Filyos Limanı’na ulaşan yüklerin, ulusal demiryolu ağı üzerinden iç bölgelere ve sanayi merkezlerine kesintisiz şekilde taşınacağını söyledi.