Yeşil OSB temiz Antalya projesi başarıyla tamamlandı: 1450 ton karbon salınımı önlenelebilecek

“Yeşil OSB Temiz Antalya” Projesi ile 13 Bölge Firması Tasarruf Sağlayacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli “Yeşil OSB Temiz Antalya” Projesi, 9 aylık bir çalışmanın ardından tamamlandı. Antalya OSB Başkanı Hasanali Gönen, projenin bin 450 ton karbon salınımının önlenebileceği ve 13 bölge firmasının yıllık yaklaşık 12 milyon TL tasarruf sağlayabileceği sonucuna varıldığını açıkladı. BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ise, “Toplam 13 firmamıza TÜBİTAK ve MAM iş birliği ile danışmanlık hizmeti sunduk” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen, “300’ün üstünde firması olan bir organize sanayiyiz” diyerek konuşmasına başladı. Gönen, bölgenin son 10 yıldaki etkinliklerini ve gelişimini anlatarak, Yeşil OSB unvanını taşıyan Türkiye’nin ilk 11 OSB’si arasında olduklarını belirtti.

Bu çalışmaların firmaların uluslararası rekabet gücünü artırma ve çevreyi ön planda tutma politikasının bir sonucu olduğunu aktaran Gönen, yeşil dönüşüm projeleri kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ve farkındalık organizasyonlarının önemine değindi. Projenin hayata geçirilmesiyle enerji verimliliği iyileştirmeleri sayesinde karbon salınımının önüne geçilebileceği ve bölge firmalarının ciddi tasarruflar yapabileceği ortaya çıktı.

Toplantıya çeşitli kuruluşların temsilcilerinin katıldığı ve proje sürecine katkı sağlayanlara plaket takdim edildiği bildirildi. – ANTALYA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

İstanbul’da enflasyon hız kesmiyor: Konut zam şampiyonu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı

Warren Buffett servetini dağıtıyor: En zengin listesindeki sıralaması değişti

ABD’li milyarder Warren Buffett, bu yıl Gates Vakfı ve aile vakıflarına 6 milyar dolarlık hisse bağışladı böylece Buffet’ın toplam yaptığı bağışların değeri 60 milyar doları aştı. Buffet’ın bağış sonrası dünyanın en zenginlerindeki sıralaması değişti.

Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor

Brent petrolde yaşanan sert düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatlarına çifte indirim gelmişti. Akaryakıt sektörü kaynakları, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1,14 TL zam yapılacağını belirtti.